Предстоящи събития в страната за 30 август
Секция: Предстоящи събития
30 Август 2019 07:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 30 август

/КРОСС/ *** София

От 09.30 часа в х-л „Света София", ул. „Пиротска" 18, президентът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов ще
открие двудневна международна конференция на тема „Синдикални политики за устойчива заетост, достоен
труд и преодоляване на нарастващата несигурност на работното място".

От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф" № 12, ще се
проведе заседание на Съдийската колегия.

От 10.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се проведе среща - разговор на тема: "Как местната власт взаимодейства с местните общности и гражданските структури? Ефективна ли е комуникацията на кметовете и общинските съветници с гражданите?"

От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери ремонта на бул. „Асен Йорданов" (под моста на Брюксел).

От 11.00 часа в НХА ще се състои Уъркшоп „Вътрешен живот" на Борис Праматаров - български график, илюстратор, аниматор, завършил НХА.

*** Асеновград

От 18.00 часа на пл. „Акад. Николай Хайтов" духов оркестър от Франция ще изнесе концерт.

*** Благоевград

От 09.30 часа в зала „22 септември" Общински съвет - Благоевград ще проведе редовно заседание.

От 10.00 часа на бюст-паметник на Тодор Александров ще се състои ритуал по полагане на цветя по повод 95 години от смъртта му.

*** Бургас

От 11.00 часа в читалище „Атанас Манчев 1920" - Каблешково ще бъдат представени резултатите от археологическите проучвания на обект
Козарева могила.

*** Бургас

От 15.00 часа в Заседателна зала на Община Бургас ще започне пресконференция за обявяване на събитията, на които ще бъде домакин града.

В експоцентър „Флора" ще се проведат Фестивал на игрите и изкуствата и Творчески работилници Burgas Handmade Market.

От 18.30 часа в Дома на писателя в Бургас четирима знакови творци ще представят част от първите, наред с някои от новите си произведения.

*** Варна/Св. св. Константин и Елена

От 10.00 часа в „Гранд Хотел Варна" в к.к. Св. св. Константин и Елена Младежи ГЕРБ ще проведат 12-ия си Летен университет.

*** Варна/Камчия

От 15.00 часа в комплекс „Камчия" министърът на образованието и науката - Красимир Вълчев ще приветства и
награди отличените учители в конкурс, част от семинара на тема „Извънкласните и извънучилищните дейности
- за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците".

*** Велико Търново

От 11.00 часа в Пресклуб на БТА - Велико Търново ще се проведе пресконференция за резултатите по проекта 'Заедно намираме решения' на център Амалипе.

*** Велико Търново./Килифарево

От 19.00 часа в центъра на града ще се проведе Хоротека „Фолклорна плетеница".

От 20.15 часа в Летния театър в парк „Марно поле" проект „Лятно кино под звездите" представя „Angel Has Fallen - Код Ангелът".

От 21.00 часа на крепостта Царевец в старопрестолния Търновград ще сесъстои Симфоничният концерт, посветен на 120-я юбилей на Панчо Владигеров.

От 23.30 часа от пл. „Цар Асен I" ще може да се наблюдава Аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина".

*** Враца

От 10.00 часа в Детски отдел на РБ „Христо Ботев" ще се проведе Работилница „Приказни игри".

*** Гълъбово

От 18.00 часа на бул. "Република" и Кръговото в централната градска част ще се проведе атрактивната надпревара „Дамско рали Гълъбово 2019".

*** Добрич/Албена

От 10.00 часа в зала „Корела" във „Фламинго Гранд Хотел и СПА" във ваканционно селище „Албена" ще бъде дадена пресконференция по повод провеждането за поредна година на "Училището за здраве - за деца, родители и учители".

*** Каварна

От 18.00 часа пред НЧ „Съгласие-1890" ще се проведе „Морска работилничка".

*** Каблешково

От 11.00 часа в читалище „Атанас Манчев 1920" доц. Петя Георгиева и екипът ѝ от Софийски университет „Св. Климент Охридски" ще представят резултатите от археологическите проучвания на обект Козарева могила.

*** Кюстендил

От 10.00 часа Община Кюстендил организира информационна кампания по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност.

От 17.30 часа на входа на града (около кръговото движение на автобусна спирка „Белица") ще се състои протеста на гражданите от община Костинброд.

*** Несебър

От 18.00 часа в амфитеатъра в Стария град ще започне ХХII-рото издание на поп-рок фестивала.

*** Пещера

От 20.30 часа на пл. „България" в Пещера ще бъде прожектиран българският игрален филм „Прогноза".

*** Плевен

От 10.00 часа в Пресклуб на БТА - Плевен ще се състои пресконференция на кмета на Община Червен бряг инж. Даниил Вълов.

*** Пловдив

От 11.00 часа в БТА - Пловдив ще се проведе съвместна пресконференция на ПП АБВ и НДСВ.

*** Смолян

От 17.30 часа в деловодството на Община Смолян, ет. 1, започва приемането на документи за потребители на интегрирани здравно-социални услуги „Патронажна грижа".

*** Стара Загора

От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина", ул. „Българско опълчение" 69, ще се проведе Програма „Играя и се уча" - групови занимания с деца от 0 до 6 години и техните родители.

От 10.00 часа в къща музей „Гео Милев" ще се проведе „Четем и рисуваме", „Литературни закачки" - отгатване на гатанки и рисуване на отговора, „Ние сме актьори" - драматизация на „Работната Мецана" на Леда Милева, „Да съставим приказка" - по предварително зададена тема децата рисуват момент от приказка, а после заедно разказват.

От 17.00 часа на кръстовището на бул. „Княз Александър Батенберг" и бул. „Цар Симеон Велики" чудотворните икони на Пресвета Богородица „Скоропослушница" и Пресвета Богородица „Касперовска" от гр. Ананиев - Украйна ще бъдат посрещнати в Стара Загора.

*** Стара Загора/с. Калояновец

От 19.00 часа на площада в селото ще се проведе празник на картофа.

*** Тутракан

От 14.00 часа в залата на Общинския съвет ще се състои пресконференция по проект „Иновативен културен мост за устойчиво регионално развитие".

*** Шумен

От 10.00 часа пред Детски отдел на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" организира празнично закриване на тринадесетата поред Детска работилница за изкуство.

От 17.30 часа в рамките на XIX Дни на руската култура във Варненски регион, в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" ще гостуват проф. Алексей Бархатов - преподавател в Института за журналистика и литературно творчество, член на Съюза на писателите на Русия; писателката Елена Глазкова - член на Съюза на писателите на Русия; акад. Лола Звонарьова - главен редактор на алманаха „Литературни запознанства", член на Съюза на писателите на Москва; акад. Юрий Васюков - член на Международната славянска академия в Москва; Камил Зиганшин - автор на дилогията „Златото на Алдан", отличена с Държавна премия „Салават Юлаев"; краеведът Раиса Усович; писателят Павел Поздеев и фотокореспондентът Николай Глазков.