При криза се покриват и изключват микрофоните на журналистите
Секция: Коментари
01 Септември 2019 16:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
При криза се покриват и изключват микрофоните на журналистите

/КРОСС/ При криза се покриват, докато се размине, и изключват микрофоните на журналистите, за да няма неудобни въпроси.

С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова разкритикува действията на правителството в борбата срещу африканската чума по свинете. Тя припомни и пресконференцията в Министерския съвет тази седмица на премиера Бойко Борисов и новоизбрания, но все още невстъпил в длъжност председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на която бяха демонтирани микрофоните за журналисти, за да не се задават въпроси.

Нинова каза още, че "Българската агенция по храните е инструмент за изпълнение на правителствени решения" и заради това "за чумата отговорност носят Министерският съвет и премиерът".

"Много е лесно да обикаляш страната с държавен ресурс и да раздаваш парите, събрани от хората. И да се хвалиш, че взимаш кампания на ръчно управление. Да сте видели да са взели криза на ръчно управление? Да сте видели напоследък премиера на горящо сметище или на падналия мост във Варна, или в някоя ферма, където избиват животни? При криза се покриват, докато се размине, и изключват микрофоните на журналистите, за да няма неудобни въпроси", каза още Корнелия Нинова.