Предстоящи събития на 2 септември
Секция: Предстоящи събития
02 Септември 2019 07:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 2 септември

/КРОСС/София.
От 09.45 ч. вицепремиерът Екатерина Захариева ще приеме министъра на външните работи на Палестина Рияд Малки в МВнР за разговор на четири очи, в 10.05 ч. ще се състоят пленарни разговори между двете делегации, а в 11.10 ч. двамата министри ще направят изявления за медиите.

***
София. От 9.00 часа в Централната избирателна комисия ПП ГЕРБ ще се регистрира за участие в местните избори.

***
София.
От 11.00 часа във Военна академия „Г. С. Раковски" министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев ще участват в откриването на новата учебна 2019-2020 година за академията. Представители на Българската православна църква ще извършат Водосвет за здраве и успехи.
Министърът на отбраната и началникът на отбраната ще изнесат първите лекции пред командно-преподавателския състав и слушателите на висшето военно учебно заведение.


***
София.
Oт 12.00 кметът Йорданка Фандъкова ще направи проверка на участък от третата линия на метрото, която се изгражда в момента. Инспекцията ще започне от метростанция „България", която се намира на бул. „България" и бул. „Акад. Ив. Гешов".

***
София.
От 13.00 часа ПП АБВ ще даде пресконференция в централата на партията на улица „Врабча" 23. Участие ще вземат председателят на ПП АБВ Румен Петков, зам.-председателят Любомира Ганчева и доц. Георги Кючуков.


***
Боровец.
В Боровец ще се проведе Международна конференция на тема „Високопроизводителни изчисления" (High-Performance Computing - HPC 2019). Форумът ще се състои от 2 до 6 септември 2019 г. Участие ще вземат заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева, европейският комисар Мария Габриел и председателят на Българската Академия на Науките (БАН) академик Юлиян Ревалски.


***
Бургас.
От 19.30 часа на сцената на Дома на народната армия (ДНА) ще бъде представена пиесата „Емигранти" с участието на Асен Блатечки и Калин Врачански.


***
Добрич.
От 9.00 часа до 17.30 часа в Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г." ще се проведе Летен детски център „Млади възрожденци".


***
Ловеч.
От 17.30 часа в Художествената галерия ще бъде представена фотоизложбата „Градовете разказват". От 18.30 часа е предвиден самостоятелен концерт на гостуващ танцов състав от град Колашин.


***
Ловеч.
От 18.30 часа на откритата сцена на площад „Тодор Кирков" ще се състои безплатен концерт с участието на танцовия състав „Мият Маскович" от Колашин, Черна гора. От 17.30 часа в Художествената галерия ще бъде открита фотоизложба от Колашин на тема „Градовете разказват".


***
Плевен.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще даде пресконференция Спас Панчев - председател на Земеделски съюз „Александър Стамболийски".


***
Пловдив.
В 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на ПП СДС. Темата са местните избори и заявяване на позиция и подкрепа за кандидат за кмет на Община Родопи.


***
Пловдив.
От 18.00 часа в новата изложбена зала „2019" на ул. „Гладстон" 32 ще бъде открита националната изложба „Минимализмът в българската живопис 1944 - 2019".


***
Пловдив.
От 18.30 часа във фоайето на първи етаж на Народна библиотека „Иван Вазов" ще бъде представена фотоизложбата „За буквите между Пловдив и Матера". Автори на изложбата са Галя Йотова - фотограф, Сава Стоименов - скулптор и Светла Петкова - куратор.


***
Созопол.
От 18:30 часа в читалище „Отец Паисий" в Созопол ще бъде представен спектакълът „Чехов х 3" на Театър Азярян като част от театралната програма на 35-ото издание на фестивала „Празници на изкуствата Аполония 2019".


***
София.
От 11.00 часа в Областен информационен център - София на бул. „Витоша" 99 ще се проведе заключителна пресконференция по проекта „Ремонт и обновяване на Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р Георги Павлов" в район Илинден".


***
София.
От 15.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по производство по чл. 65 НПК - задържане под стража в досъдебното производство срещу подсъдимия Цветан Добрев.


***
София.
От 19.00 часа в „Галерия на открито" в градинката до НДК ще бъде открита изложбата „Походът на аргонавтите от Филиповци и Факултета" с фотографии и рисунки на деца от кварталите „Филиповци" и „Факултета", представящи мита за Златното руно и аргонавтите.


***
Стара Загора.
От 18.30 часа в зала „Байер" ще бъде открита изложба живопис „Светлина 2" на Мина Нешева и Минка Добрева


Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация - Шумен ще се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.