Млади сънародници с подкрепата на Россотрудничество се грижат за руските мемориални гробища в София
Секция: България - Русия
29 Август 2019 15:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Млади сънародници с подкрепата на Россотрудничество се грижат за руските мемориални гробища в София

/КРОСС/ Представители на младежкото крило на федерация "Съюз на сънародниците" почистиха и подредиха руския участък в Софийското гробище. Представителството на Россотрудничество в Република България отдели финансови средства за провеждане на тези работи по поддръжка и опазване на намиращите се в Република България места, на които са погребани руски воини. Те имат за Руската федерация историко-мемориално значение и влизат в списъка, утвърден с указ на правителството на Руската федерация.

Съботникът бе проведен на 91-и мемориален участък в Централното софийско гробище, където са погребани руски ветерани от времето на Руско-турската освободителна война от 1877-1878 г. На участъка бяха проведени сезонните работи по почистване - окосена бе тревата, подрязани храстите, ремонтирани някои участъци от гранитните плочи. Екипът от доброволци подреди и оправи няколко мемориални гроба на руски свещенослужители.

До края на ноември ще бъдат проведени още два съботника. Каним всички, на когото не е безразлична паметта на нашите предци, да се присъединят към начинанието.

Източник РКИЦ