Китай предлага на Русия заедно да клонират животни
Секция: Наука
05 Септември 2019 19:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Китай предлага на Русия заедно да клонират животни

/КРОСС/ Водещото китайско предприятие в областта на клонирането Sinogene е готово заедно с Русия да започне проекти по създаването на домашни животни, сподели заместник-главният директор на компанията Ван Инин, предава Russia Beyond.

"Заинтересовани сме от сътрудничество с руската страна. Компаниите на Русия могат да ни изложат виждането си и е възможно да намерим допирни точки, да видим перспективите на взаимно допълващото се сътрудничество, а след диалог да пристъпим към взаимодействие по различни направления", цитира ТАСС думите на Уан Инин.

Според него Sinogene постоянно полага усилия за подсигуряване на мащабите на научно-изследователската дейност.

"Надявам се, че в бъдеще ще постигнем още по-значителен напредък. Мисля, че ще успеем да понижим разходите и да предоставим на пазара още по-достъпни услуги по клониране на животни", добави той.

Както подчерта Уан Инин, пред ръководството на компанията стои задачата да задействат оборудването за създаването на възможно най-големи количества клонинги.

"Sinogene се стреми да обхване със своите технологии още повече сфери на практическо приложение. Стараем се да донесем полза както на хората, така и на домашните животни", каза той.

Както припомня "Взгляд", на 23 август в социалните мрежи се появи видео с първото в света клонирано коте. За успешния опит съобщи китайската компания Sinogene Biotechnology. Интернет потребителите се възхитиха от котето на име Гарлик (досл. Чесън) и му пожелаха добро здраве.