По-добър живот за хората с аутизъм
Секция: Здраве
06 Септември 2019 08:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
По-добър живот за хората с аутизъм

/КРОСС/ Какви са стъпките и последните научни изследвания за успешното интегриране на аутистите в обществото

Хората с аутизъм са изправени пред изключителни трудности в адаптацията към ежедневните дейности, развиването на социални умения и изграждането на взаимоотношения с околните. Лишени са от способността да организират своите познания и да използват натрупания опит, което ги възпрепятства да се ориентират в социалната среда и да се приспособят към нея. Международните научни изследвания по темата показват, че специализираните терапии и системната работа със специалисти в областта подпомагат изграждането на по-пълноценни личности от хората с аутизъм от всички възрасти.

Своя опит и постижения по тези теми ще споделят световно признати експерти по време на Първата международна конференция в България „Аутизмът не е присъда!", която ще се проведе от 11 до 13 ноември в София. Събитието ще представи не само информация за последните новини в областта на аутизма, а аудиторията ще има възможността да се запознае с широк кръг от въпроси, включително диагностика и развитие, език и комуникация, достъп до образование, изследвания и етика, пол и сексуалност, включване и живот в общността, психическо и физическо здраве, интервенции.

Конференцията, чийто организатор е сдружение „Аутизъм днес", ще бъде разделена на две части: лекционна и практическа. В планираните работни сесии с фокус към различни теми, свързани с подобряването качеството на живот на хората в аутистичния спектър, ще се обсъдят нови знания и опит в сферата, ще се коментират предизвикателствата пред тези хора както в социалните сфери, така и в научните, ще се дадат конкретни примери как трудностите да бъдат преодолени.

Форумът ще даде актуална информация за аутизма, базирана на най-новите международни проучвания и постижения в тази област. Споделеният опит ще очертае и конкретни успешни практики за приобщаване на хората с подобни проблеми към общността, създавайки им възможност за изграждане на пълноценни отношения с другите, както и за намиране на професионална реализация.

Широкият спектър от теми, които конференцията ще засегне, я прави изключително полезна както за специалисти в областта - психолози, логопеди, специални педагози, терапевти, лекари, хора, ангажирани в научните изследвания в областта, така и за учители, родители и други засегнати от проблема.
Входът за трите дни от конференцията при ранно записване е 140 евро, а след 20 октомври - 180 евро, левовата равностойност се изчислява по курса на БНБ за деня.
Билетите за конференцията можете да закупите по банков път, а на място може да бъде издадена и фактура:

Сдружение „Аутизъм днес"
Райфайзенбанк България ЕАД
SWIFT BIC код: RZBBBGSF
Разплащателна сметка в лева:
IBAN BG13RZBB91551009473794