Над 10% е ръстът на българските туристи по Черноморието ни тази година
Секция: Туризъм
07 Септември 2019 08:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 10% е ръстът на българските туристи по Черноморието ни тази година

/КРОСС/ "Над 10% е ръстът на българските туристи по Черноморието ни този сезон. Повече са били и туристите от Германия, Чехия и Полша, а помалко тези от Русия", това съобщи изпълнителният директор на Сдружение Национален борд по туризъм Полина Карастоянова в "Денят ON AIR".

Тя беше категорична, че летният сезон ще завърши успешно, защото всички, носещи отговорност за това, са положили големи усилия. 

Карастоянова коментира, че е много важно да спрем тенденцията на намаляващите руски туристи, защото те са много ценни за нас и да обърнем повече внимание на привличането на туристи от Турция.

Пред Bulgaria ON AIR тя изрази мнение, че прекалено много внимание и енергия са се отдали на негативните ситуации по Черноморието ни през този сезон, а не се е дала възможност да бъдат показани добрите примери.

"Необходимо ни е да отворим разбирането си за това как ще развиваме българския туризъм за следващите 10 години с много стойностна международна експертиза", коментира тя.

Карастоянова заяви, че държавата ни трябва да започне отваряне на политиката към далечните пазари, така че например Царевец и Перперикон да бъдат разпознаваеми и желани туристически дестинации като Акропола и Колизеума.

По думите ѝ ние бихме могли да бъдем много по-интересни към Китай, САЩ и Япония, но трябва да предприемем стъпки като осигуряване на преки полети между страната ни и тях.