Германия получи четири гола за пръв път от пет години
Секция: СПОРТ
07 Септември 2019 09:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Германия получи четири гола за пръв път от пет години

/КРОСС/ Германия загуби от Холандия с 2:4 в най-интересния мач от програмата на европейските квалификации. Това е първи случай от 5 години насам, в който Бундестима допуска четири поражения в един мач. За последно това стана на 3 септември 2014 г., в приятелска среща с Аржентина и загуба отново 2:4.

Мачът в Хамбург премина изцяло под диктовката на холандците, независимо, че Германия откри след 9 минути игра чрез Серж Гнабри. След почивката "лалетата" обърнаха с попадение на Френки Де Йонг в 59-ата минута и автогол на Йонатан Тах седем по-късно.

Много интересно стана в последните 20 минути, когато паднаха още три гола. Първо в 73-ата минута Тони Кроос изравни след спорна дузпа и резултатът стана 2:2. Само шест по-късно 20-годишният Дониел Мален изведе Холандия напред.

Крайният резултат оформи Джорджиньо Вайналдум в добавеното време след асистенция на Мемфис Депай.

Загубата оставя Германия на второ място в групата, като лидер с пълен актив от 12 точки е Северна Ирландия. Именно двата тима се срещат след няколко дни. Бундестима има 9 точки от 4 срещи. Холандия е трети с актив от шест, но има и мач по-малко.