Найджъл Кенеди ще пристигне с кола за концерта в Пловдив
Секция: Шоубизнес
09 Септември 2019 17:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Найджъл Кенеди ще пристигне с кола за концерта в Пловдив

/КРОСС/ Найджъл Кенеди е решил да пътува с кола за предстоящия си концерт в България "Една вечер с Найджъл Кенеди". Събитието е на 21 септември в Пловдив. Организаторите съобщават също, че световноизвестният цигулар е отказал самолетния билет, а до Пловдив ще го вози личният му шофьор в компанията на мениджъра му и цигулката му.

Очаква се Кенеди да пристигне у нас няколко дни преди спектакъла на Античния театър. Виртуозът ще отседне в луксозен хотел, където ще бъде и екипът му от десетима човека. За разлика от него, музикантите му се очаква да кацнат в България със самолет. В хотелската стая на звездата ще има специално отопление с маслени радиатори, електрическо пиано и огромна тераса. В тази обстановка артистът ще се отдаде на репетиции.

В "Една вечер с Найджъл Кенеди" ще звучат произведения от най-новия му албум с композиции на Гершуин, също и пиеси от любимия му Йохан Себастиан Бах, aвторската "Магьосникът от Лублин" и някои най-познатите на публиката произведения от всичките му албуми досега. На сцената до него ще бъдат още четирима музиканти: Бойл Дъг - китара, Питър Адамс - чело, Пьотр Кулаковски - ударни, и Ролф Бусалб - кирата.

Найджъл Кенеди все още държи рекорд в книгата на Гинес за най-продавана класическа творба на всички времена (за запис от 1989 г. на "Годишните времена" на Вивалди - с над два милиона продадени копия). Той ще свири за трети път пред пловдивска публика. Последното му гостуване на сцената на Античния театър бе преди три години, когато заедно с композитора Георги Андреев (и гъдулката му) направиха своеобразно надсвирване.