„Еврофутбол" –Станимир Халаджов е европейски вицешампион с Емил Нейков
Секция: СПОРТ
09 Септември 2019 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Еврофутбол" –Станимир Халаджов е европейски вицешампион с Емил Нейков

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол" Станимир Халаджов и партньорът му на двойка скул Емил Нейков станаха европейски вицешампиони по гребане на първенството до 23 години, което се проведе на 7 и 8 септември в Йоанина, Гърция. 21-годишният русенец и Нейков финишираха за 6:26,07 мин. Пред тях са единствено белорусите Яхор Шлюпски и Иван Бринза. Трети, на 7 стотни от българите, са швейцарците Кай Шетцел и Скот Баерлохер.

Продължава отличното представяне на друг Спортен талант на „Еврофутбол" - Василики Кадоглу, след като 16-годишната българка грабна среброто в 44-тия плувен маратон „Фарос". Състезателката на варненския клуб „Астери" се бори до край по време на 16-километровото трасе край хърватския град Хвар, но отстъпи единствено на дългогодишната европейска и световна шампионка и медалистка Ангела Маурер от Германия.Васи преодоля дистанцията за 3:.41.14 часа, а по време на награждаването получи отлична оценка от именитата шампионка.

Още един Спортен талант на „Еврофутбол" - Мария Йовкова, премери сили на европейския отборен шампионат по тенис на маса, който се проведе в Нант, Франция. В първата си среща срещу една от най-силните състезателки в този спорт и състезаваща се за Австрия Лиа Лиу българката направи страхотен обрат от 0-2 гейма до 3-2, като в контра гейма се наложи с 12-10. За съжаление България загуби срещата си срещу Австрия с 1-3. Във втория си сблъсък нашите момичета отстъпиха и на тима на Украйна и останаха последни в група 5.
„Еврофутбол" желае много успехи на Спортните таланти.