Сериалът „Екатерина Велика“ с Хелън Мирън с европейска премиера на 3 октомври
Секция: Шоубизнес
10 Септември 2019 10:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сериалът „Екатерина Велика“ с Хелън Мирън с европейска премиера на 3 октомври

/КРОСС/ Европейската премиера на лимитирания сериал от четири части на HBO и Sky, „Екатерина Велика", е на 3 октомври в HBO GO. Българските зрители ще имат възможност да гледат очакваното заглавие с Хелън Мирън на стрийминг няколко седмици преди официалната премиера в Щатите. Режисьор е Филип Мартин („Короната"), изпълнителни продуценти са Чарли Патинсън, Дейвид Томпсън, Найджъл Уилямс („Елизабет I", отново с Хелън Мирън) и самата Хелън Мирън.

С участието на носителката на наградата „Оскар" Хелън Мирън („Кралицата", „Госфорд парк", „Последната спирка") и Джейсън Кларк („Планетата на маймуните", „Великият Гетсби", „Терминатор", „Първият човек") тази драма в четири части показва политически бурния и сексуално нажежения двор на руската императрица Екатерина Велика (Хелън Мирън), която владее върховна власт в цяла Русия в продължение на почти половината на 18 век. Продукцията на HBO и Sky се фокусира върху живота на Екатерина към края на царуването й по време на страстната й афера с княз Григорий Потьомкин (Джейсън Кларк). На фона на скандали, интриги и политически конфликт, те развиват уникална и всеотдайна връзка, преодолявайки своите противници и успяват да си извоюват позицията на ‚архитекти‘ на съвременна Русия чрез поредица от либерализиращи реформи.

В сериала участват още Джоузеф Куин („Хауърдс Енд", „Клетниците"), Джина Маккий („Нотинг Хил", „Бодигард"), Рори Киниър („С години" на HBO, „Игра на кодове"), Ричард Роксбър („Мулен Руж", „Ван Хелсинг").

Телевизионната премиера е предвидена за последната седмица на октомври.

video: https://www.youtube.com/watch?v=kNTjKKGJgyw&feature=youtu.be