Михаел Шумахер приет в болница в Париж
Секция: СПОРТ
10 Септември 2019 10:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Михаел Шумахер приет в болница в Париж

/КРОСС/ Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е бил приет вчера в болница в Париж за "тайно лечение", съобщи Ройтерс, позовавайки се на вестник "Льо Паризиен"..Според изданието германецът е постъпил в медицинския център "Жорж Помпиду" за лечение със стволови клетки.

Градската медицинска служба на Париж отказа да даде каквато и да е информация на запитване на агенция Франс Прес.
Но други източници потвърдиха, че 50-годишният германец е в хирургичното отделение на болницата под контрола на известния хирург д-р Филип Менаше, описан като "пионер в клетъчната хирургична процедура при коронарната сърдечна недостатъчност".

50-годишният Шумахер получи тежка травма на главата, докато караше ски във френския курорт Мерибел през декември 2013 г.

Шампионът от Формула 1 претърпя мозъчна операция в клиника в Гренобъл, Франция, и след това беше поставен в медицинска индуцирана кома. През юни той събуди от комата и беше преместен от клиниката в рехабилитационно заведение в Лозана, Швейцария.

През септември Шумахер беше преместен за по-нататъшното лечение у дома, тъй като състоянието му се подобри.

Той е спечелил 91 състезания и имаше 155 подиума - повече от всеки друг пилот във Формула 1. Той се оттегли от кариерата си на пилот във Формула 1 в края на сезон 2012.