Министър Банов пожела успех на "Алея на книгата"
Секция: КУЛТУРА
11 Септември 2019 08:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Банов пожела успех на "Алея на книгата"

/КРОСС/ Министърът на културата Боил Банов пожела успех на "Алея на книгата" и поздрави организаторите на събитието - Асоциация "Българска книга", съобщи пресцентърът на министерството на културата. Той благодари и на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, и на Столична община за усилията да популяризират българската култура и духовност не само в София, но и в цялата страна.
"Витошка" е най-одухотворена и красива в този си вид - покрита с книги и пълна с четящи хора", каза министър Банов. Той беше и един от първите, които купиха книги от изложението.

"Щастлива съм, че София се превърна в четящ град", каза от своя страна кметът на София. Йорданка Фандъкова отбеляза, че читателите на Столичната библиотека са се увеличили с над 1500 души само за една година и обърна внимание на многобройните програми на общината, които насърчават четенето и любовта към книгите.
Министърът на културата участва в официалното откриване на седмото издание на изложението, заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, заместник-кмета по култура на Столичната община Тодор Чобанов и заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева, което се състоя на тази вечер в началото на пешеходната зона на бул. "Витоша", до паметника на Алеко Константинов.

"Алея на книгата" продължава до 15 септември включително и отново ще предложи на жителите и гостите на града богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, игри и работилници за деца. Тази година в събитието участие са заявили рекорден брой издателства и книгоразпространители. Над 70 от тях ще представят новите си заглавия в общо 23 шатри от пресечката на бул. "Витоша" с бул. "Патриарх Евтимий" до ул. "Узунджовска".