Училищата в Ню Йорк с минута мълчание за 11 септември
Секция: СВЯТ
11 Септември 2019 13:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Училищата в Ню Йорк с минута мълчание за 11 септември

/КРОСС/ Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо подписа нов закон, по силата на който в държавните училища в целия щат ще има минута мълчание всяка година, за да се отбележи годишнината от терористичните атаки на 11 септември, предаде БГНЕС.

Законът има за цел да "насърчи диалога и образованието в класната стая" и да гарантира, че бъдещите поколения разбират терористичната атака през 2001 г., отнела живота на над 3000 души и мястото на тази трагедия в историята, се казва в изявление на кабинета на губернатора.

"9 септември беше един от най-мрачните периоди в историята на този щат и на тази нация. Дължим го на онези, които сме изгубили и на безбройните герои, които хукнаха към опасността в този ден и дните, които последваха, за да направим всичко възможно, за да запазим паметта им жива",каза Куомо.

"Като установим този ден на възпоменание и кратък момент на мълчание в публичните училища, ще помогнем да гарантираме, че никога няма да забравим - не само болката от този момент, но и смелостта, жертвата и любовта, което определи нашия отговор", добавя тай.

Инициаторите на закона се стремят случилото се да не бъде забравено от бъдните поколения.