Маската и шлемът на Дарт Вейдър и очилата на Хари Потър - на търг в Лос Анджелис
Секция: ЛЮБОПИТНО
11 Септември 2019 13:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Маската и шлемът на Дарт Вейдър и очилата на Хари Потър - на търг в Лос Анджелис

/КРОСС/ Частици от историята на Холивуд отиват на търг. Маската и шлемът на Дарт Вейдър, както и очилата на Хари Потър са сред предметите, използвани на снимачната площадка, които ще станат притежание на киномани.

Уникална маска и шлем на Дарт Вейдър от първите епизоди на сагата "Междузвездни войни" отиват на търг в Лос Анджелис по-късно този месец. За продажба ще бъдат предложени още чифт очила на Хари Потър, както и костюмите на Кейт Уинслет и Леонардо ди Каприо от ролите им в "Титаник", също и дрехите на Дороти в "Магьосникът от Оз".

Маската е шлемът на Вейдър се очаква да бъдат продадени най-скъпо на цена между 250 и 450 хиляди долара.

Аукционната къща разкрива, че те са били използвани в епизода "Империята отвръща на удара". Били са носени от актьора Дейвид Праус, който физически изиграда Дарт Вейдър в първите три епизода, а Джеймс Ърл Джоунс го озвучава.

Браян Чейнс, представител на аукционна къща: Всичко от оригиналната трилогия е рядкост да се намери.

Очилата, които носи Даниел Ратклиф във филма "Хари Потър и Философският камък", се очаква да бъдат продадени за около 30 хиляди долара.

Друг любопитен експонат е луноходът на Джеймс Бонд, оценяван на 600 хиляди долара. Роклята на Дороти също се очаква да достигне цена от поне половин милион долара.

Интересното за нея е, че е носена от дубльорката на Джуди Гарланд в оригиналната лента от 1939 година. Друг тоалет също привлича погледите.

Браян Чейнс, представител на аукционна къща: Роклята на Кейт Уинслет е много нежна. Тя е от първата сцена, в която тя се запознава с Джак - героя на Леонардо Ди Каприо. Така че тя носи много символика и смятаме, че ще бъде продадена до 150 хиляди долара.

На аукциона, планиран за 25 и 26 септември, ще бъдат предложени вещи и от други емблематични филми, а общата стойност на продажбите може да достигне 10 милиона долара.