Калоян Паргов пред граждани от "Орландовци": Вашите пари от данъци трябва да ги виждате инвестирани в квартала
Секция: ПОЛИТИКА
11 Септември 2019 14:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
  Калоян Паргов пред граждани от "Орландовци": Вашите пари от данъци трябва да ги виждате инвестирани в квартала

/КРОСС/ Вашите пари от данъци трябва да ги виждате инвестирани в квартала. С тези думи лидерът на БСП - София Калоян Паргов се обърна към граждани от столичния квартал "Орландовци". На срещата с хората присъстваха още народният представител от "БСП за България" Николай Цонков, общинският съветник от групата на социалистите Иван Таков и кандидатът на БСП за кмет на район "Сердика" Янко Янков.

"Хората предложиха част от улиците в квартала да ги направим еднопосочни. Това може да бъде реализирано. По-големият проблем обаче е инфраструктурата. С тези дупки и асфалт от времето на социализма няма как да продължаваме. Същото е положението във "Връбница", в "Обеля", в "Овча купел", в "Хаджи Димитър"... Крайните квартали са забравени от управляващите. А всички плащаме данъци. Парите от тях трябва да се връщат при нас, в квартала ни. Да ги виждаме инвестирани там, където живеем. А не да гледаме как ги влагат в ремонти и ремонти на ремонтите на "Граф Игнатиев", на "Дондуков" и около жълтите павета. Представете си само - с 24 милиона лева бюджет район "Сердика" ще светне". А управляващите в Столична община ги инвестираха в ремонт на по-малко от километър на "Графа".

Калоян Паргов представи пред гражданите и кандидата на БСП за кмет на район "Сердика" Янко Янков. "Назад във времето той вече е бил кмет и има опит. Освен това е инженер, транспортен деятел, полковник. Той прие поканата ми да бъде кандидатът на БСП за кмет на този район. Вярвам, че вие, гражданите, заедно с Янко Янков и с нашата подкрепа, ще успеем да се справим с проблемите и да направим от район "Сердика" по-добро и по-уютно място за живеене", каза лидерът на БСП - София. Той припомни, че заедно с гражданите от "Орландовци" вече имат постигнати успехи. Безспорно най-големият от тях е забраната за минаване на тежкотоварни камиони по улица "Рояк" и асфалтирането й заедно с ул. "Жак Дюкло".

"От около месец вече работя "на терен", както се казва, и познавам добре проблемите на хората от квартала, коментира Янко Янков. - Това, което чух на срещата, не ме изненадва. Въпросите, поставени от гражданите, и проблемите, които те посочиха, са реални. Имах време дори да помисля как да подредя проблемите, съставих вече един проектоплан и ги разделих по важност и по начин на решаване. Защото едните зависят от администрацията на район "Сердика", други са в компетенцията на Столична община, а трети - на други институции на държавно ниво. Срещите продължават. Когато приключат, ще направя анализ и ще подредя проблемите според приоритета. След това ще направя план-програма за решаването им. Всичко това ще представя на гражданите. Ще им покажа как аз виждам работата през следващите 4 години. И твърдо ще поема отговорността да разрешим всички проблеми, които зависят от районната администрация. За справянето с другите ще се боря, докато не постигна успех".

Според Иван Таков, проблемите на гражданите в крайните квартали са породени от пълната липса на политики и приоритети от страна на Столична община към тези части от София. "Повече от 6 години ние говорим за това, че градът се развива на две скорости, коментира той. - Много бих искал да получа отговор на въпроса защо Столична община дава 15 милиона лева в момента, за да асфалтира бул. "България"? Това ли е най-големият проблем в града? Толкова ли е зле този булевард, че се налага с приоритет да бъде ремонтиран? Защо не погледнат вътрешнокварталните улици? Защо не ви питат вас, гражданите от кварталите, дали имате проблем с детските градини и ясли. Вече 20 години този въпрос стои нерешен. Бюджетът на Столична община за тази година е 1,7 милиарда лева. За чистотата на София са заделени 208 милиона. По-чист ли е градът? Въздухът по-чист ли е? Преди 10 години бюджетът за чистота е бил 140 милиона. За тази е двойно по-висок. А можем ли да кажем, че София е двойно по-чиста от тогава?! Въпросите са много, а отговорите от това управление на Столична община са незадоволителни. Затова е толкова нужна промяната".