БСП подкрепи Мая Манолова за кмет на София, Калоян Паргов води листата
Секция: ПОЛИТИКА
11 Септември 2019 22:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
  БСП подкрепи Мая Манолова за кмет на София, Калоян Паргов води листата

/КРОСС/ БСП - София подкрепи Мая Манолова за кмет на София, а лидера на Градския съвет Калоян Паргов - за водач на листата с общински съветници. Това решиха делегатите на петото заседание на XIII конференция на Софийската градска организация. Досегашният омбудсман на Република България остана единствен кандидат, след като останалите 16 номинирани от районните организации си направиха отвод. При явното гласуване с мнозинство от 175 гласа, нито един против и двама въздържали се делегатите на конференцията решиха да подкрепят Мая Манолова за кандидат на БСП за кмет на София. Калоян Паргов беше избран за водач на листата с общински съветници с мнозинство от 177 гласа, без против и въздържали се.

Делегатите на конференцията гласуваха Изпълнителното бюро на Градския съвет на БСП - София да упълномощи представители на организацията, които да разговарят с подкрепения кандидат за кмет и да обсъдят общите политики, зад които да застанат.

"Конференцията прие и платформата за управление на София, което за нас е най-важното - политиките. Взехме решение и конференцията упълномощи Изпълнителното бюро на Градската организация и бъдещата листа да се срещнат с кандидата за кмет, да представят нашата платформа, да я обсъдят с нея, да намерят общите точки и политики, зад които ще застанем заедно, каза Корнелия Нинова. - Тази среща предстои вероятно другата седмица, за да се стиковат нашите идеи". На въпрос, ако не се намерят общи точки, дали решението за подкрепа на Манолова ще се промени, Нинова отговори: "Днес сме решили, няма начин това решение да бъде промянано, просто трябва да се разговаря за политиките, да се намерят общите. Вярвам, че това ще стане и слушайки Мая Манолова какво говори за управлението на София, виждайки нашата платформа - движим се в една посока".

Лидерът на БСП - София Калоян Паргов оцени шансовете на Мая Манолова като значителни. "Решението, което днес взе градската партийна конференция, е информирано, базирано на подкрепата и по-точно предпочитанията, които са изразили основните партийни организации, както и на съответните проучвания, които сме си направили до този момент, за да можем да излезем с най-доброто в София. Оценявам шансовете й като значителни в битката за кмет на София", коментира Калоян Паргов.