Предстоящи събития на 12 септември
Секция: Предстоящи събития
12 Септември 2019 07:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 12 септември

/КРОСС/ София.
От 15.00 часа вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме министърпредседателя на провинция Долна Австрия Йоханна Микл-Лайтнер в МВнР. След срещата са предвидени изявления пред медиите.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.
***
София.
От 15.00 часа омбудсманът Диана Ковачева организира среща с експерти и граждани, на която ще се търсят решения на проблемите със замърсяването на въздуха. Събитието ще се проведе в институцията на омбудсмана на ул. „Георг Вашингтон" № 22.

***
София.
От 11.00 часа заместник-кметът по екология на Столична община Йоана Христова ще направи проверка на новите контейнери за текстилни отпадъци в столицата.

***
София.
От 11.30 часа в Клуба на народния представител Георги Марков ще представи книгата си „Феноменът Виктор Орбан".

***
с. Лозен.
От 10.30 часа в района на Националния учебен и логистичен център на БЧК (НУЛЦ) и полигона на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението", БЧК организира демонстрация за спасяване на пострадали при инциденти след бедствие.

***
София.
От 14.00 часа ще се проведе редовен брифинг на Централната избирателна комисия във връзка с подготовката и произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове, насрочени на 27 октомври 2019 г.

***
София.
От 15:00 часа в Централния военен клуб ще се състои награждаване на Община Момчилград с отличие за динамично развиваща се община в туризма.

***
Асеновград.
В 11.00 часа в кабинета на кмета д-р Емил Караиванов ще се проведе пресконференция по актуални теми.

***
Благоевград.
От 17.30 часа на площад „Георги Измирлиев" кметът д-р Атанас Камбитов и областният управител Бисер Михайлов ще посрещнат ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации, акредитирани в Република България.

***
Бургас
От 10.15 часа в клуба на втория етаж в сградата на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас ще се проведе церемония по награждаване на отличените в областния етап на международния конкурс „С очите си видях бедата". От 11.00 часа в клуба ще се проведе пресконференция относно отбелязването на Седмицата на пожарната безопасност и честването на Професионалния празник на служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР.

***
Бургас.
От 18.00 часа пред Пантеона, пожарникари ще се включат с вълнуващи демонстрации в Седмицата на пожарната безопасност.

***
Варна.
От 11.30 часа в Общината ще се проведе заседание на Постоянна комисия "Социални дейности и жилищна политика" към общинския съвет.

***
Видин/село Иново.
От 10.00 ч. на площада в село Иново ще бъде извършено тържествено освещаване на паметника на загиналите във войните 1912-1918 година. На събитието ще присъства заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков.

***
Пазарджик.
От 10.00 ч. в сградата на РДПБЗН-Пазарджик ще се проведе брифинг, в който участие ще вземе директорът на пожарната комисар Ангел Дудов.

***
Перник.
В 08.00 часа експерти на РИОСВ ще премахнат в присъствието на кмета Вяра Церовска поставените пломби към генераторите, за да може да бъде възстановено подаването на гориво на спрените мощности на „Топлофикация".

***
Перник.
От 14.00 ч. в зала „Струма" на Областна администрация - Перник ще се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението.

***
Пловдив.
В 10.00ч в сградата на „Социално подпомагане" директорът д-р Надя Танева ще даде изявление във връзка с инцидента с пострадалото дете.

***
Смолян.
От 10.00 часа в 101-ви Алпийски полк ще се проведе пресконференция и демонстрации във връзка с провеждащото се в Смолян Международно тактическото учение на Сухопътните войски „Родопи -2019 г."

***
Смолян.
От 10.00 часа в сградата на КНСБ-Смолян с адрес бул. „България" 58 ще се проведе пресконференцията във връзка с провежданата в страната кампания „Сивото убива" и мобилно приложение VOX KNSB.

***
Смолян.
От 10.30 часа в малката зала на ОДМВР - Смолян ще се проведе месечен брифинг за резултатите от работата на ОДМВР-Смолян от началото на 2019г. и отделно за м. август. Друга тема ще бъде пътно-транспортната обстановка на територията на област Смолян. Специално внимание ще бъде отделено на препоръки за безопасност при откриването и през новата учебна 2019/2020 г. година.

***
Шумен.
От 10.00 часа в сградата на РДПБЗН-Шумен ще се проведе брифинг с участието на комисар Иван Иванов - директор на РДПБЗН-Шумен и ръководни служители на дирекцията във връзка с професионалния празник на служителите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - 14 септември.

***
Шумен.
От 10.30 часа в зала 203 в общината ще се проведе заседание на Постоянна комисия „Култура, културноисторическо наследство, туризъм, интеграционна политика и вероизповедания".

***
Шумен.
От 11.30 часа в Националния пресклуб на БТА в Шумен ще се състои пресконференция на общинския съветник Добромир Драев относно участието му в кметската надпревара в града.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на Общината ще заседава Постоянна комисия „Просвета, образование и наука" към Общинския съвет.

***
Шумен.
От 16.00 часа в зала 203 на Общината ще се заседава Постоянна комисия „Териториално развитие и селищно устройство" към Общинския съвет.