Христо Проданов : Ако Манолова спечели, печелят всички софиянци, на които им е омръзнал порочният модел на управление
Секция: ПОЛИТИКА
12 Септември 2019 09:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Христо Проданов : Ако Манолова спечели, печелят всички софиянци, на които им е омръзнал порочният модел на управление

/КРОСС/ "Ако Манолова спечели, печелят всички софиянци, на които им е омръзнал порочният модел на управление - преди чрез Борисов, сега чрез Фандъкова като лице." Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов пред БНТ. „Нашата основна цел е да сменим модела. За кандидат за кмет на София се спряхме на надпартийна кандидатура, която да обедини недоволните от този модел на управление, които стават повече и повече", коментира той. Проданов подчерта, че освен политически партии, доста неправителствени организации и сдружения, които са работили успешно с Манолова като омбудсман, също подкрепят нейната кандидатура. „Подкрепата, която ние сме дали е при условие, че основните параметри в нейната програма съвпадат с нашите. Не можем да направим компромиси с политиките, защото в миналото БСП е правела такива компромиси и е плащала тежка цена", каза той. Христо Проданов подчерта, че левицата е направила своите изводи. „Анонсите, които досега е направила Мая Манолова в публичното пространство, съвпадат с голяма част от тезите в нашата програма", допълни социалистът.

Проданов сподели, че очаква мръсна и компроматна кампания, виждайки какво се случва в публичното пространство. „Много от общините са превърнати във феодални владения и хората живеят в страх. Промяната на този модел е средство, с което да се постигне основната цел - да се промени животът на хората. Очакваме тежка битка и ще я проведем", заяви той.

По темата за шпионския скандал, Проданов изрази мнение, че той е свързан с предизборната кампания. "Да се разпали темата русофили и русофоби и да се нагнети омраза и разделение в обществото. Това започна още с декларацията на Външно министерство по повод 75 години от 9 септември и продължи с тези показни арести", коментира Христо Проданов. Той подчерта, че засега няма конкретна информация, за да се правят изводи.