Борисов: Икономиката върви с такива темпове, че не смогваме с инфраструктурата
Секция: ИКОНОМИКА
13 Септември 2019 16:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Икономиката върви с такива темпове, че не смогваме с инфраструктурата

/КРОСС/ Икономиката върви с такива темпове, че не можем да смогнем с инфраструктурата, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Русе. Той изтъкна, че правителството работи едновременно по редица инфраструктурни проекти, в това число и магистралите.

„Правим седем магистрали наведнъж", подчерта премиерът. В крайдунавския град министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителните дейности по новата отсечка на панорамния булевард "Придунавски". Тя е част от проекта "Интегрирана система за градски транспорт на Русе - 2 етап" по Оперативна програма „Региони в растеж", който е на стойност 24 344 185,59 лв.

Проектът предвижда изграждане на пешеходна връзка - надлез между кв. „Родина 3" и кв. „Чародейка", реконструкция на бул. „Придунавски" в участъка от Речната гара до ул. „Мостова", както и изграждане на една нова пасарелка и ремонт на още две. Заложено е също изграждане на пешеходна зона по ул. „Чипровци", рехабилитация и реконструкция по ул. „Шипка" в участъка от ул. „Чипровци" до бул. „България". Ще се извърши още реконструкция и рехабилитация на пешеходния подлез при МГ „Баба Тонка", както и надграждане на интелигентната транспортна система.

„Промяната в Русе е изключително видима. Извършва се мащабен ремонт на уличната мрежа и тротоарите в града. За 8 години над 200 млн. евро са инвестирани в Русе по различни програми", информира премиера Борисов кметът на Русе Пламен Стоилов.

Със средства на общината се рехабилитират също междублокови пространства, за да имат гражданите по-добра среда за живеене. За първия учебен ден ще бъде пусната в експлоатация една от ключовите пътни връзки в града, а залата се е превърнала в гордост за Русе.

В града се работи по още три мащабни проекта, в които се инвестират близо 30 млн. лева като целта е Русе да се обърне с лице към Дунава.

„Добрите новини са всеки ден за Русе. Това, което се облагородява - с кейови стени, пасарелки, връща блясъкът на града", отбеляза министър-председателят Бойко Борисов.

В отговор на журналистически въпрос относно пътя Русе-Велико Търново, премиерът заяви, че два лота от автомагистрала „Хемус" са на финала. А МРРБ следва да подготви два участъка от пътя Русе-Велико Търново за строителството.