Панаир на тиквите
Секция: Коментари
22 Септември 2019 10:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Панаир на тиквите

/КРОСС/ Не ни учете на морал - мигар не сме израснали заедно и не знаем колко струвате?!

Есен. Избори. Тикви. Претръпнали сме към тази орисия и най-вероятно щяхме да продължим да си живуркаме, без да й придаваме голямо значение, ако отгоре не решиха да устроят гръм от ясно небе. Не, не е Бог, пфу, пфу, да чукнем на дърво! По-добре великотърпеливият Бог да не се сеща за нас, защото, реши ли да ни подири сметка за гадорийките и овчедушието, бая зор ще видим! Това са пак хубостниците от колониалната администрация на жълтите павета! Преядоха с чумаво свинско и пощръкляха. Заради една малка познавателна изложба сътвориха международен скандал, после се спуснаха да ловят шпиони. Оказва се, че територията на Република България, която официално не е суверенна (част е от ЕС и от НАТО), имала национална сигурност и даже външна политика! Не сме го усетили досега, но щом казват...

Безусловно, ако някой е извършил престъпление, трябва да понесе отговорност. Доказването на вината е дълъг и сложен процес и с него се занимават професионалисти, спазват се определени процедури и инструкции. Засега на широката публика се представя не правосъдие, основано на необорими факти, а цирк на уродите. Оковават свидетели в белезници, полиция нахлува в домовете им рано сутринта, а на журналистите, привикнали безкритично да предъвкват мърша, се подхвърлят различни бомбастични версии. Тази неразбория няма как да не породи съмнения... Не се ли използва ресурсът на силовите ведомства за решаването на лични проблеми? Техните кадри не са ли принудени да служат като гавази на повикване на щатското посолство? Никой ли не забеляза, че още в деня на арестите, когато всички само гадаеха какво се е случило и нищо още не беше станало известно, въпросното посолство пусна самодоволна информация, че е "запознато с разследването"?! Откъде? И размаха пръст да си пазим суверенитета, тоест новите задокеански ориентации, за които нас никой не ни е и питал.

А може чиновниците да не са кукли на конци... Тогава, ако имат ищах да разобличат малко изменници и перачи на пари, да се вгледат в своето обкръжение, неправителствените организации и гетата! Но нека не раздробяват обществото и не ни изправят едни срещу други! И изобщо, живейте си, добри люде, там, където сте, а ние ще поостанем тук. И не пипайте Дядо Иван, защото вече само историята ни обединява! Държавата я погребахме... Ще дойде време, ще отгледате поредното поколение постхора - безгръбначни и неуки, натъпкани още от училище с идеологическите ви клишета на т.нар. нови учебни програми, и славното минало ще се забрави. Но поне не ни учете на морал - мигар не сме израснали заедно и не знаем колко струвате?!

Шумно и мръсно е на тазгодишния панаир на тиквите. Хъбаджията от Банкя е приседнал на зелената тревица, по-настрана от гюрултията, подложил е гърбина под мекото есенно слънчице и мълчи... Тежко му е на душата - пак го заобиколиха и му напомниха кой е шефът. Само някои "главанаци" смущават и без това трудния му делник.

Николай Николов, в-к Дума