Защо никой няма да купи “ВИВАКОМ”
Секция: Интервюта
27 Септември 2019 08:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Защо никой няма да купи “ВИВАКОМ”

/КРОСС/ Английският върховен съд ще разгледа дело свързано със скандалната сделка с „Виваком". Първото заседание е насрочено за месец март 2020 година, пише Фрог Нюз, позовавайки се на информация от чужда адвокатска компания, ангажирана с процеса.

Информацията за предстоящото дело е дошла на електронната поща на сайта. "Получихме и текста на сигнал изпратен до редица български институции - Прокуратура, КПКОНПИ, ДАНС и т.н., с който те са информирани за финансови машинации довели до гигантско източване на „Виваком", както и за пране на пари и икономически престъпления. В същият сигнал, подкрепен с доказателства, фигурират имената на Спас Русев, Милен Велчев, руската банка VTB и други, като замесени в „най-голямото незаконно източване на компания в историята на България", както се посочват в текста.", пише Фрог.
До момента от нито една институция не са отговорили на сигнала, твърдят адвокатите.

Припомняме, че сделката с „Виваком" предизвика много коментари, реакции и противоречиви анализи, но нито една държавна институция не реагира, въпреки значението на компанията за националната сигурност.

Преди няколко дни БТК и VTB отново влязоха в центъра на медийния фокус, покрай шпионския скандал.