Живко Тодоров: Можем да направим уникална за България автомобилна писта в Стара Загора
Секция: Автомобили
29 Септември 2019 16:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Живко Тодоров: Можем да направим уникална за България автомобилна писта в Стара Загора

/КРОСС/ Автомобилното състезание „Писта Стара Загора", което е четвърти кръг от Националния шампионат по затворен маршрут, привлече хиляди почитатели през почивните дни в Стара Загора. В надпреварата се включиха 55 екипажа, сред които най-елитните състезатели на България, а зрителите бяха хиляди.

„Състезание като „Писта Стара Загора" е важно, защото е атрактивно и привлича много хора, кафенетата са пълни и градът е в еуфория. Лично мен много ме радва силното присъствие на старозагорски участници, защото автомобилният спорт се развива много добре и в нашия град. Планираме да изградим автомобилна писта в Стара Загора, която да няма аналог в България. По този начин ще привличаме още много спортни събития и заедно с това ще стимулираме развитието на туризма", заяви пред журналисти настоящият кмет на Стара Загора и кандидат за трети мандат от партия ГЕРБ Живко Тодоров след откриването на автомобилното състезание „Писта Стара Загора".

На официалното откриване присъства и водачът на листата с кандидати за общински съветници от партия ГЕРБ Николай Диков.

Живко Тодоров, който е и председател на Организационния комитет на „Писта Стара Загора", благодари на участниците и на организаторите и им пожела успех и безаварийно състезание.