„За да останем в Монтана” е мотото на БСП за предстоящите местни избори
Секция: ПОЛИТИКА
01 Октомври 2019 11:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„За да останем в Монтана” е мотото на БСП за предстоящите местни избори

/КРОСС/ Водачът на листата за общински съветници и лидер на БСП в Монтана Камелия Трифонова сподели от трибуната своята мечта - в Монтана да има висше учебно заведение, по улиците да се срещат много млади хора, да има високотехнологичо предприятие, в което подготвени специалисти работят с хъс и получават високи заплати, общината да дава стипендии на студенти, които гарантират, че след приключване на образованието си ще се върнат в Монтана и ще работят в града, местната управа да помага на млади семейства с решаване на жилищните им проблеми. Тя заяви, че сега община Монтана намалява с около 1000 души на година и призова промяната в местната власт да започне на 27 октомври с бюлетина номер 56.

Кандидатът за кмет на Монтана от БСП за България Илия Илиев заяви, че е крайно време някой да спре процеса на обезлюдяване на общината и попита риторично защо ще се правят градини, паркове и ремонти, ако в града няма хора.

Илиев обеща, че ако бъде избран за кмет, ще отвори управлението към гражданите като подобри обслужването им в общината, да създаде обществени съвети по икономика, образование, култура, здарвеопазване и ред и сигурност към общинската управа, да работи за трайно решаване на проблемите с паркирането в Монтана, да подобри инвестиционния климат в общината.

Народният представител от БСП за област Монтана Атанас Костадинов постави въпроса: „Разбраха ли гражданите на Монтана коя листа за общински съветници изчезна в последната седмица – тази на ГЕРБ или тази на Златко Живков, та двете се обединиха в една, и управляващата партия има ли кандидат в Монтана?”.

Той обяви, че в последните години много от общините в България са се превърнали в манифактури за печелене на проекти, които нямат нищо общо с местните хора.

Костадинов коментира, че не може управляващите общината и държавата да си приписват успехи, а същевременно хората да тънат в нищета и да бягат извън Монтана и България.

Д-р Илиян Тимчев коментира, че БСП е единствената партия у нас, която може да промени порочното управление на общините, но това може да стане с много упорита работа.

Областният председател на БСП Пламен Младенов поздрави общинското ръководство на партията в Монтана за отличната листа, в която се съчетават младост и опит и припомни несломимия дух на хората в Монтана.