Сидеров пак извади репертоара със скандали за избори
Секция: Анализи
02 Октомври 2019 10:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сидеров пак извади репертоара със скандали за избори

/КРОСС/ Лидерът на "Атака" Волен Сидеров успя да сътвори сериозен скандал по време на участието си в предаването "Референдум" по БНТ, заради който се наложи дори намесата на двама полицаи, облечени с якета на жандармерията. След продължил над 20 минути спор с председателя на националния предизборен щаб на ВМРО Юлиан Ангелов Сидеров беше принуден да напусне студиото след кратко прекъсване на предаването.

Изданието на "Референдум" беше посветено на местните избори, като в него участваха още представители на ГЕРБ, БСП, ДПС, Воля и НФСБ. Още от самото начало Сидеров и Юлиан Ангелов започнаха словесен спор, в който лидерът на "Атака" на няколко пъти каза, че кандидатът за кмет на София на ВМРО Ангел Джамбазки е "гей, който трябва да оглави гей парада". Той нападна и представителя на ДПС Халил Летифов.

"Геят Джамбазки вие го направихте евродепутат. ДПС управлява държавата през ВМРО и лидерът ѝ Красимир Каракачанов", каза Сидеров.

Ангелов също се включи в начина на изказане на опонента си, като заяви, че Сидеров е в неадекавтно състояние.

"Воленчо, дръж се мъжки. Изтече ти времето и в предаването и в политиката. Вашата истина е жълт вестник, г-н Сидеров. Вие сте жълт вестник", каза от своя страна Ангелов.

В крайна сметка микрофонът на Сидеров беше спрян, след което той сам си го свали. При молбата на водещата Добрина Чешмеджиева да остави събеседниците си да се изкажат лидерът на "Атака" обяви, че му се налага цензура. "Кой ви каза, че трябва да си тръгна? Началството ли? Как си мислите, че ще ме изгоните", попита Сидеров.

"Отидете на клекшопа, г-н Сидеров, и всичко ще се оправи", отговори Юлиан Ангелов, с което припомни подобни изяви на лидера на "Атака", които редовно са по време на предизборна кампания. През октовмри 2015 г., малко преди местните избори, Сидеров се замеси в инцидент с полицаи в центъра на София. Тогава той вдигна скандал на продавачка в клек шоп - т. нар. магазинче в мазе - на бул. Г. С. Раковски, близо до НАТФИЗ и обяви, че в магазина се продават наркотици.

Две седмици по-късно Сидеров нахлу в сградата на Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ). При извеждането му полицаите с мъка го изолираха от хората, които искаха да се саморазправят с него. В суматохата мъж успя да му нанесе удар с юмрук в главата, като това доведе до кръв от едната му скула.

Преди да напусне предаването доброволно, Юлиан Ангелов обяви, че Сидеров е дошъл от кръчмата, за да се забавлява.

Източник: https://www.dnevnik.bg