Дует "Мания" отбелязва 20 години на сцената
Секция: КУЛТУРА
03 Октомври 2019 13:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дует "Мания" отбелязва 20 години на сцената

/КРОСС/ Един от най-успешните български поп дуети „Мания" ще отпразнува 20 години на сцена с грандиозен концерт-спектакъл на 10 октомври в най-новия и модерен клуб на нощна София - Music Jam.

Изключително чаровните и талантливи сестри Даниела и Юлия ще отбележат своя юбилей с уникален двучасов лайв, пленяваща сценография, впечатляваща мултимедия и много изненади. Желанието на двете е да споделят празника си както с всички почитатели на българската музика у нас, така и с най-големите звезди на родната поп сцена и техни близки приятели.

Юбилейното събитие ще събере на една сцена популярни изпълнители и музиканти като Орлин Горанов, Янка Рупкина, Орлин Павлов, Акага и още много представители на българския шоу бизнес.

Специално за шоуто от САЩ ще пристигне и Слай Джералдс - бас-китарист, певец и автор на песни, споделял една сцена с музикални гиганти като Боб Дилън, Ал Грийн, Масео Паркър и легендарния Ричи Хевънс. Емоционалното послание, което любимият на поколения дует желае да предаде чрез концерта си, е именно: „Талантът и приятелството в музиката имат значение и цел". С впечатляваща продължителност от повече от два часа, програмата на спектакъла включва най-големите хитове на сестрите от „Мания", оглавявали през годините музикалните топ чартове у нас.

На 10 октомври в уникалната клубна атмосфера на Music Jam родната публика ще има възможност да се наслади и чуе на живо: „Не искам, не мога", „Светът е за двама", „Песента на щурците", „Не е истина", „Дъжд от любов", „Хладни очи", „Много далеч", „Whatcha waiting for"и много други.

Билетите за събитието вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и на място в клуб Music Jam - ул. „Пиротска" 5, София.

***Дует „Мания" е един от най-успешните български поп дуети. Сестрите Даниела и Юлия започват своето музикално развитие още в ранно детство в родния си град Димитровград. На възраст съответно 11 и 13 г. започват да пеят в детски хор „Щастливо детство" и са вокалистки на вокално-инструментална група „Искри". През 1999 г. двете основават популярния дует „Мания", като същата година записват и своя първи албум, озаглавен „Не е истина", продаден в повече от 50 000 копия. Албумът включва големите хитове „Светът е за двама", „Песента на щурците", „Не е истина", „Не искам, не мога". Вторият албум "Хладни очи" представя дуета в съвсем различна светлина и е с преобладаващо R&B звучене. С поредните хитове в него „Хладни очи", „Много далеч" и „Дъжд от любов" Мания участва успешно в много музикални формати и шоу програми. Истинската мания на дуета е тяхната сила и харизма на сцената - прекрасни гласове, секси саксофон, танци и пленяващо сценично поведение. Благодарение на безапелационния си талант, сестрите печелят множество призове от международни, национални и регионални конкурси и фестивали, част от които са престижната награда „Дует на годината" за 2000 г. и 2018 г.както и златен медал и I място от Световния шампионат по изкуствата в Лос Анджелис, Калифорния. Даниела и Юлия имат концерти по цял свят, успявайки да спечелят сърцата на много фенове не само в България, но и в Норвегия, Германия, Дания, Русия, Кипър, Финландия, Израел, Египет, Чехия, Англия, Ирландия, Швейцария, Република Македония, Китай, Южна Корея и САЩ.

Билетите за събитието вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и на място в клуб Music Jam - ул. „Пиротска" 5, София.