Лекари, полицаи и пожарникари се включват в „Тетрис” предизвикателство
Секция: ЛЮБОПИТНО
04 Октомври 2019 08:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лекари, полицаи и пожарникари се включват в „Тетрис” предизвикателство

/КРОСС/ Лекари, полицаи и пожарникари от цял свят се включват в най-новата мания в социалните мрежи - „Тетрис" предизвикателство. То е вдъхновено от популярната игра. Идеята е екипите за бързо реагиране да покажат готовността си да се справят във всяка ситуация. От Америка до Тайван спешните служби се надпреварват да покажат, че въпреки хаоса на екстремните условия, в които работят, всеки елемент трябва да е точно на мястото си, каквото е и условието на играта „Тетрис". Идеята е на полицаи от Цюрих. Двама служители поставят цялото си работно оборудване на земята в геометрична форма и лягат до него. Снимка, качена в социалните мрежи гласи: „Ако винаги сте искали да знаете какво има в патрулната кола - ето го".

С хаштаг „тетриспредизвикателство" хиляди техни колеги повтарят примера им. Сред тях са и служители на реда от Швейцария.„Няма нищо тайно в оборудването на един патрулиращ автомобил, използван от полицаите. Идеята ни е по-скоро да покажем какво представлява нашата работа. От какво имат нужда полицаите, когато патрулират и когато се отзовават на сигнали. Има и леко намигване към престъпността в града ни и затова на снимката добавихме и един крадец", каза полицейски говорител.Сред другите предизвикателства, обиколили света в последните години са „Кики", при което хора танцуват до колите си в движение, както и масовият танц „Харлемшейк".

В основата на повечето подобни инициативи е търсенето на популярност сред близки и напълно непознати, казват експертите по социални мрежи.„На това му казваме „социална валута". Често такъв тип предизвикателства стават известни, тъй като в тях се влиза доста лесно и имаш гарантиран ефект от хората, които те следват", посочи Ленко Йорданов.Не всички предизвикателства обаче са само за забавление. „Някои тръгват със социално-благотворителна полза, както беше с icebucketchallenge, което придоби широка популярност", допълни Йорданов.Пожарникарите и полицаите далеч не са единствените, които трябва да реагират бързо при всяка екстремна ситуация. Сред тях са новинарските екипи, които пътуват с цял арсенал от техника и принадлежности - от камера и микрофон до осветление, дъждобран и ботуши.