Лудогорец унижи Ференцварош с класически резултат насред Будапеща
Секция: СПОРТ
04 Октомври 2019 09:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лудогорец унижи Ференцварош с класически резултат насред Будапеща

/КРОСС/ Лудогорец изигра чудесен мач и срази Ференцварош с 3:0 като гост в Будапеща в двубой от втори кръг в група Н на турнира Лига Европа. „Орлите" от Разград загубиха на два пъти от същия съперник по-рано този сезон, но го надиграха категорично, въпреки че играха с човек по-малко цяло полувреме.

Двубоят започна по мечтан начин за българския шампион - още в 40-ата секунди Антон Недялков проби по левия крак и с външен фалц даде страхотен пас на Джоди Лукоки, който се озова сам срещу вратаря на унгарците и успя да го преодолее. Конгоанецът се разписа във втори мач, след като се отличи веднъж и в мача срещу ЦСКА Москва (5:1). Шанс за „орлите" се откри и в 15-ата минута, но този път вратарят на Ференцварош Денеш Дибус успя да избие топката в корнер след удар на Клаудиу Кешеру.

В 40-ата минута Лудогорец отново смълча трибуните на „Групама Арена" в Будапеща. Рафаел Форстър отбеляза гол със страхотен изстрел с левия крак от пряк свободен удар, като дистанцията бе около 30 метра. Три минути по-късно обаче Лудогорец остана с човек по-малко на терена - Драгош Григоре получи втори жълт и съответно червен картон.

Домакините упражниха натиск в началните минути на втората част и в 55-ата минута бяха близо до намаляване на пасива, но стражът на българите Пламен Илиев отрази удар на Токмак Нгуен. Последният затрудни Илиев след още 4 минути, но вратарят на Лудогорец по идентичен начин спаси и тази ситуация. Преднината на „орлите" стана класическа в 64-ата минута, когато след изпълнение на корнер Рафаел Форстър се извиси над всички и с глава отбеляза втория си гол в срещата. 29-годишният бразилски защитник за първи път в кариерата си отбеляза два гола в двубой от евротурнирите. До края на срещата възпитаниците на Сергей Ребров не сътвориха почти нищо опасно и не стигнаха дори до почетен гол.

Така Лудогорец взе частичен реванш за поражението си от Ференцварош по-рано този сезон в Шампионската лига. През юли отборът от Разград загуби и двете си срещи с унгарците и отпадна от най-престижния европейски турнир. Сега тимът на Станислав Генчев води в група H на Лига Европа с пълен актив от шест точки, Еспаньол има 4, Ференцварош - 1, ЦСКА Москва - 0.
/БГНЕС