Честват 100 години Citroën на изложението в Лион
Секция: Автомобили
05 Октомври 2019 10:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Честват 100 години Citroën на изложението в Лион

/КРОСС/ Стогодишнината на Citroën ще бъде чествана на изложението Époqu'auto от 8 до 10 ноември 2019 г., със забележителни щандове, обхващащи цялата история на френската марка.

Изложбеният център в Шасиьо - Eurexpo Lyon, ще разполага с три различни платформи (включително централен щанд на площ от 750 кв. м), всичко това, което Citroën е произвеждал - популярни, спортни и екзотични автомобили, след като първият Type A Torpédo напуска фабриката с логото на Citroën.

Тридесет модела, включително 2CV Type A от 1949, Traction 7C и кабриолетът Traction 15, DS 19, Mehari и впечатляващите Ami Super Break и откритата Visa, ще бъдат показани в главната експозиция (зала 5), посветена на производителя с двата шеврона, докато на площад Lumières (под купола) ще бъдат представени шест специални автомобила.

Посетителите на изложението в Лион ще открият още президентския SM, DEF Chaperon Coupé Dandy и много рядък TUB от 1939 г., а също така ще могат да присъстват на конференция, организирана на 10 ноември от 11:00 ч, със забележителното присъствие на Анри Жак Ситроен, внук на Андре Ситроен.

Любителите на моторния спорт също няма да бъдат забравени, тъй като Citroën Sport ще представи седемнадесет автомобила, разработени за рали и рали рейд, дисциплини, в които марката се отличава от 1965 г.