Apple, iOS 13 и бъговете в оперативната система
Секция: Технологии
07 Октомври 2019 14:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Apple, iOS 13 и бъговете в оперативната система

/КРОСС/ Когато дадена компания пусне три ъпдейта на току-що излязъл софтуер в рамките на само две седмици, значи определено има нещо гнило, за което потребителите трябва да знаят.
Компанията в случая е Apple, а софтуерът e iOS 13 - последната версия на мобилната оперативна система за iPhone.
На пръв поглед iOS 13 изглежда като приятна следваща стъпка след iOS 12, която носи немалко подобрения и новости за потребителите.
Истината обаче е, че огромен брой собственици на iPhone съобщиха за най-различни бъгове след инсталацията й, които Apple правят всичко възможно да поправят, пускайки ъпдейти буквално през няколко дни.
Сред установените неизправности са проблеми с включването на камерата, разместени снимки, спонтанно затваряне на приложения (крашване), загубени бележки в Reminders и други.
Някои потребители дори съобщиха, че не могат да играят Fortnite, след като са инсталирали iOS 13, което си е истинско бедствие.
Последният докладван бъг пък е промяната в скоростта на зареждане с безжични подложки.
След инсталацията на iOS 13.1 безжичните зарядни не могат да доставят повече от 5 вата, въпреки че са с максимална мощност от 7.5 вата.
Всичко това не означава, че iOS 13 е тотален провал, но определено е знак, че е добре да изчакаме поне още няколко седмици, преди да заменим стария си iOS.