Силистра ще бъде домакин на информационната кампания „Бъди войник“
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Октомври 2019 12:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Силистра ще бъде домакин на информационната кампания „Бъди войник“

/КРОСС/ Град Силистра ще бъде домакин на информационната кампания „Бъди войник" утре, 9 октомври. На проявите ще присъства началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов. Програмата предвижда от 16.00 ч. на площад „Свобода" да започне информационната борса за набиране на войници и матроси. В нея ще бъдат представени Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, служба „Военна полиция", Националната гвардейска част, Централно военно окръжие. На място присъстващите ще могат да се запознаят с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване на служба в Българската армия.
В информационната борса ще участват и представители на Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски" и на Висшето Военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров", които ще разясняват условията за прием и обучение във висшите военни училища.

По същото време ще се проведе и статичен показ на въоръжение, оборудване и военна техника на Сухопътните войски, Специалните сили и служба „Военна полиция" (на паркинга зад сградата на общината).

Военнослужещи от Специалните сили ще демонстрират действия по обезвреждане на терористи и извличане на заложник, както и военни ръкопашни техники, част от физическата и психологическа подготовка в хода на тяхната работа.

От 18.30 ч. в Драматичния театър на Силистра започва концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военноморските сили. Участие ще вземат и местните изпълнители - гайдарски групи „Школа Великов" и „Чавдарчета"; вокална формация „До ре ми" и фолклорен ансамбъл „Добруджа". Събитието се реализира с любезното съдействие на Община Силистра.

Входът е свободен!