Българин е пострадал при атака с камион в Германия
Секция: СВЯТ
08 Октомври 2019 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българин е пострадал при атака с камион в Германия

/КРОСС/ Седемнадесет души сред които един българин пострадаха след като мъж открадна камион и помете осем коли в западногерманския град Лимбург,  информираха от Министерството на външните работи.

"По информация на германската полиция българският гражданин е получил леки наранявания, оказана му е медицинска помощ, след което е бил освободен от медицинско наблюдение. Към момента няма официални данни за мотивите за инцидента, разследван от германските власти.

Генералното ни консулство във Франкфурт е във връзка с германските власти и е готово при необходимост да оказва съдействие", съобщават още от МВнР.

Тежкотоварният автомобил се врязал в колите близо до светофар. Няколко души са били блокирани в автомобилите, а е един от пострадалите е в критично състояние, информира NOVA.

Шофьорът на камиона, който също е бил ранен в инцидента, е арестуван. Засега от полицията се въздържат да коментират мотивите му, но според обществената телевизия ZDF властите разглеждат случилото се като терористична атака. Извършителят е на около 30 години, от сирийски произход и живее в Германия от 2015 г. Познат е на полицията за притежание на наркотици и кражби, но не и за радикална дейност.

 

снимка: БНТ