Румен Петков: Грозната спекулация със спорта отвращава
Секция: ПОЛИТИКА
08 Октомври 2019 17:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Петков: Грозната спекулация със спорта отвращава

/КРОСС/ От миналата неделя бележи връх циничната спекулация със спорта. В конкретния случай - мотоциклетния спорт. Едно от най-добрите трасета в света - Долна Митрополия, което беше изградено и съхранявано през годините с огромен труд, се превърна в арена на грозна политическа агресия и спекулация от страна на ПП ГЕРБ. Казвам го като човек, който има отношение към спорта, към мотоциклетния спорт и към конкретното трасе. Не защото никога не съм спекулирал, било с баскетбол, с шахмат, с футбол, с мотоциклетен спорт. В никакъв смисъл, най-малко в политически. Казвам го, не защото това е грозно - всички го виждат и възмутителните реакции са достатъчно много и достатъчно показателни. Казвам го, защото грозната спекулация беше направена във военно поделение. Което е грубо нарушение на Закона за отбраната и въоръжените сили.
Разбира се, че ще сезирам прокуратурата. Моят въпрос към министър-председателя Борисов е - той счита ли, че е редно да има кандидат за кмет човек, който нарушава Закона за отбраната и въоръжените сили или трябва да го оттегли. Питах го - как гледа на коалиционния си партньор, който мачка медии. Сега го питам - как гледа на негов кандидат за кмет и член, който нарушава ключов и стратегически за сигурността на страната закон и води груба политическа пропаганда на територията на военно поделение. Ако и този път остане безмълвен, ще трябва да питам посланиците. За Деската вече не го и питам, защото Деската си пуска затворници, те излизат навън, после той ги обявява за национално издирване...
Ако това е част от поведението на премиера на Република България, който и да е той, колкото по-бързо този човек намери мястото си в не най-добрата част в историята на България, толкова по-добре за българските граждани и държава.