Мая Манолова: До края на мандата ще има ясла и градина за всяко дете
Секция: ПОЛИТИКА
09 Октомври 2019 13:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мая Манолова: До края на мандата ще има ясла и градина за всяко дете

/КРОСС/ „В програмата за управление на София сме заложили изискването до края на мандата да бъдат изградени детски ясли и градини за всяко дете"
Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова днес в квартал „Манастирски ливади", където майки споделиха за проблем с недостига на места в детски градини и детски ясли.

„Ще постигнем това, като терените, които са частна собственост и са отредени за детски градини, ще бъдат отчуждени, а техните собственици справедливо обезщетени. Детски заведения ще се изградят и на други общински терени, които са подходящи за целта и които в момента пустеят", обясни тя.

Тя допълни, че „дотогава, до края на мандата, за да няма нито едно дете в столицата, което да е извън детско заведение, Общината ще сключи договори с частни детски ясли и детски градини, като ще предоставя за издръжката на децата в частните заведения сумата, която предоставя в общински такива."

„Частните детски ясли и градини, на които Общината ще предоставя средства, за да поема децата, които са извън детски заведения, ще се избират с публична процедура, на конкурсен принцип, така че всичко да е светло, ясно и прозрачно и да бъдат избрани най-добрите", завърши тя.

видео обръщение: https://www.youtube.com/watch?v=8599jKpBVSw&feature=youtu.be