Елеонора Лилова: Работили са на много нива, за да се подкопае една работеща система
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Октомври 2019 10:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Елеонора Лилова: Работили са на много нива, за да се подкопае една работеща система

/КРОСС/ В Държавната агенция за закрила на детето от няколко месеца получаваме разнопосочни сигнали, че наистина на места се злоупотребява с името както на агенцията, така и на социалните служби. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" д-р Елеонора Лилова, председател на ДАЗД.

Специално за сигналите, които са от последните дни, наистина от различни източници разбирахме - например мои служители от Бургас разбраха за Сунгурларе и Карнобат от областния управител на Бургас. Разбира се и от директори на училища, както например в 75-то ОУ в кв. „Филиповци", от началници на регионални управления по случаите, например Асеновград. Тоест наистина на много места в страната, допълни председателят на ДАЗД.

Някои хора, както твърдят в сигналите, разказват на други хора, че наистина социалните нарочно ще вземат деца от домове и от семейства, каза още тя. Кои точно са хората разпространявали тези неща, в момента службите разследват това и това не е само от момента, а се разследват подобни сигнали от няколко месеца. На много нива се е работело, така че да се подкопае една работеща система, системата на социалните служби и това се прехвърля към системата на образованието, смята още Елеонора Лилова.