Предстоящи събития в страната на 28 октомври
Секция: Предстоящи събития
28 Октомври 2019 07:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 28 октомври

/КРОСС/ *** Ереван

Вицепремиерът Екатерина Захариева ще посети Ереван, Армения.

*** София

От 09.00 часа епископ Поликарп ще оглави Архиерейска Света литургия в храм „Св. Параскева" на ул. „Г. С. Раковски".

От 09.00 часа в зала „Марин Дринов" на Института за български език при БАН на ул. „15 ноември" № 1 ще се проведе форум „Изследователски подходи в обучението по български език".

От 09.00 часа IV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа дело срещу Симеон Д., Иво П., Радослав Г., Любомир Е., Петър В., Трайчо Т. за престъпление по служба.

От 10.00 часа на Терминал 1 на летище „София" ще бъде посрещнат първият полет новата авиокомпания „Юроуингс (Eurowings).

От 10.00 часа XXII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Светогор Д., Радослав Р., Ивайло Г. за рекет.

От 10.00 часа XX състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Владимир Р., Григор Г., Даниел Г., за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 10.00 часа VI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Богомил Г., за участие в организирана престъпна група.

От 10. 30 часа XVIIІ състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Андреан А., Благо А., Венцислав Ф., Филип Ф., Димитър Т., Емил А., Ганчо Й., Георги Г., Димитър М., Нели К., Генади Г. за
организиране и ръководене на организирана престъпна група.

От 11.00 часа VI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петко С., Иван Й., Кристиян Д., Габриел Б., Борислав Й., Димитър Б., Вергил С., Ангел А., Калчо С., Борислав А., Валери В., Васил И., Васил С., Илия У., Красимир П., Петър С., Сотир П., Стефан Г. за
образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 13.00 часа в централата на ПП АБВ на ул. „Врабча" 23 ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат обсъдени кризите в сектор „Енергетика". Ще участват председателят на ПП АБВ Румен Петков и зам.-председателят на партията Любомира Ганчева.

От 13.30 часа I състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Пламен Г., Ердинч Х., Костадин К. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

От 14.30 часа XVI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Милко М., Росен Д., Златомир И., Кирил И., Иван К. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

От 16.00 часа ХІХ състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Борис Б., Симеон С., Радена Т., Цветелина Д. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 13.00 часа 30 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу бившия депутат Илия И. и Иван Т. за купуване на гласове.

От 16.00 часа на ул. „Коста Лулчев" № 27 ще се състои официалното откриване на обновената сграда, в която ще функционира Университетският център „Академия за деца".

От 18.00 часа на бул. „Цар Освободител" № 8 ще бъде открит най-новият офис на Алианц Банк България.

От 18.30 часа в Галерия „Стубел" ще мъде представена международна графична изложба „На ръба".

От 18.30 часа в НДК театър Азарян ще представи спектакъла „Косвени щети".
От 19.00 часа в кино „Люмиер Лидл" ще бъде прожектиран
документалният филм „Колелото на живота".

*** Каварна

От 08.30 часа в църквата „Успение Богородично" ще се отбележи празник в чест на иконата на Света Богородица „Спорителница на живота".

*** Пловдив

От 09.30 часа в Зала № 10 Окръжен съд - Пловдив ще гледа делото срещу Севдалин Б. и Марин Б. за съучастие като съизвършители за умишлено умъртвяване на В.М. като смъртта е настъпила по особено мъчителен начин за убития.

От 09.30 часа в Зала № 1 Окръжен съд - Пловдив ще гледа делото срещу Симеон П. и Явор Ч. за това като извършители в съучастие са държали високорискови наркотични вещества.

От 10.30 часа в Зала № 5 на Окръжен съд - Пловдив ще се гледа делото срещу Благой Н., който при управляване на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Н.Д.

От 11.00 часа в Съдебна палата ще бъде открит барелеф на Димитър Пешев.

От 13.30 часа в Зала № 1 на Апелативен съд - Пловдив ще се гледа делото протест, заведено от Окръжна прокуратура Пловдив срещу решение на Окръжен съд - Пловдив, с което проф. С.В. е признат за невинен по повдигнатото му обвинение за подкуп от студент.

От 14.30 часа в Зала № 11 на Районен съд - Пловдив ще се гледа делото срещу Пламен Р. за извършване на непристойни действия и грубо нарушаване на обществения ред.

*** Сливен

От 19.00 часа в зала „Сливен" ще се състои концерт на Хилда Казасян, Васил Петров и Плевенската филхармония.

*** Стара Загора

От 08.30 часа в административната сграда на Старозагорската митрополия ще започне преосвещаването на паракликс „Св. Ап. Карп."

От 10.00 часа в НЧ „Отец Паисий - 1947" в кв. „Зора" ще бъде представена изложба на книги от български автори „Великите будители на България."

*** Шумен

От 9.30 часа в Окръжен съд- Шумен е насрочено заседание по делото „Хитрино".

От 10.30 часа в Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров", Средно училище "Панайот Волов", организира мероприятие, посветено на народните будители.