Предстоящи събития в страната за 29 октомври
Секция: Предстоящи събития
29 Октомври 2019 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 29 октомври

/КРОСС/ *** София

От 09:00 часа в галерия „Оборище 5" ще се проведе международната конференция //:meetthefuture/ Industry 4.0, посветена на Четвъртата индустриална революция и 5G.

От 09:30 часа в хотел "Бест Уестърн Плюс Хотел Експо", зала "Панорама", ще се проведе Национална конференция на тема - "КЗП - партньорство за ефективен бизнес".

От 11:00 часа Националният литературен музей организира поклонение пред гроба на Пейо Яворов в Централните софийски гробища по повод 105 години от кончината на поета.

От 11:00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция по повод Световния ден за борба с псориазиса.

От 13.00 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ще се проведе заседание.

От 14:30 часа в централата на ПП АБВ на улица „Врабча" 23, ще бъде подписано споразумение за сътрудничество между ПП АБВ, младежката организация на партията и представители на парламентарно представената йорданска политическа сила „Послание", която работи в тясно сътрудничество с Абдула II, крал на Хашемитско кралство Йордания.

От 14:30 часа във ФотоСинтезис Арт Център ще се проведе седми модул от обучението за здравни журналисти „Часът на диабета".

От 18.00 часа в Унгарския културен институт ще се проведе среща-разговор с писателя Тошо Дончев по повод новата му книга "Роса по залез".

От 18:30 часа в камерната зала на Читалище „Славянска беседа 1880", ще се проведе празничен концерт по случай Деня на бесарабските българи със специалното участие на Илия Луков.

От 19:00 часа в литературен клуб „Перото" ще се състои премиерата на книгата „Психоанализа в България тук и сега".

*** Варна

От 11:00 часа в малкия салон на Радио „Варна" ще бъде отчетен проектът Епидемиологично изследване за град Варна „Търсене на помощ по повод остри интоксикации след употреба на наркотици и други психоактивни вещества при деца и млади хора 2019 година".

*** Монтана

От 19.00 часа в Голяма зала на Драматичен театър, плевенският драматичен театър ще гостува с комедията от Йон Сапдару „Натюрморт със затлъстял племенник".

*** Пещера

От 11.00 часа в заседателната зала на Общината, ул.„Дойранска епопея" №17, ще се проведе кръгла маса за представяне на социалната икономика и социалното предприемачество.

*** Плевен

От 11:00 часа в пресклуба на БТА ще даде пресконференция Георг Спартански, издигнат от Инициативен комитет за втори мандат за кмет на Община Плевен.

От 14:00 в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Районната колегия на Българския зъболекарски съюз в Плевен с председател д-р Павлин Стефанов.

От 16:00 ч. в зала „Амброаз Паре", ТЕЛЕЦ на Медицинския университет ще се състои официална церемония по откриване на XVII Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари.

*** Пловдив

От 09:00 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу заместниккмета на Куклен Костадин П. и Надежда М., обвинени в уреждане на обществени поръчки.

От 09:30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, с което подсъдимият К. Ш. обжалва 7-годишната си присъда за отвличане.

От 10:30 часа във фоайето на Съдебната палата ще се проведе Борса за съдебни служители.

От 13:30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по протест на Окръжна прокуратура - Пловдив срещу присъда на Окръжен съд и по жалба на полицая С. П. срещу наказанието му от 1 година и 6 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

От 14:00 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Борис А. и Григор Ал. , обвинени в кражба в особено големи размери.

*** Пловдив/с. Крумово

От 10:30 часа на територията на военно формирование 32040 - Крумово ще бъде отбелязано навършването на 58 години от създаването на първата вертолетна авиационна част в България - 44-ти вертолетен авиационен полк.

*** Хасково

От 14:00 часа в офиса на ГЕРБ-Хасково ще се проведе пресконференция.

*** Шумен

От 10.00 ч. в зала 2 на Областна администрация ще се проведе редовното седмично заседание на Областната епизоотична комисия, на което ще се обсъжда епизоотичната обстановка в област Шумен по отношение на болестта Африканска чума по свинете.