Предстоящи събития в страната за 31.10.2019 г.
Секция: Предстоящи събития
31 Октомври 2019 06:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 31.10.2019 г.

/КРОСС/ София
От 10.00 часа държавният глава Румен Радев ще участва в тържеството по случай завършването на випуск „Княз Александър I" - II смяна на Военна академия „Георги Стойков Раковски".

***
София.
От 10:00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 10:00 часа в Националния археологически музей заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева ще представи дейностите на музеите към БАН по програма „Образование с наука". В рамките на събитието ще бъде изнесен урок на второкласници от 18 СУ „Уилям Гладстон" по темите от учебния предмет Околен свят „Моето родно място" и „Забележителности в родното място".

***
София.
От 11:00 часа в сградата на Главна дирекция „Национална полиция", ще се проведе пресконференция по откриване на кампанията Акция "Зима" 2019. На пресконференцията ще присъстват началникът на отдел „Пътна полиция" при Главна дирекция „Национална полиция" комисар Любомир Костадинов, председателят на Съюза на българските автомобилисти (СБА) инж. Емил Панчев, представители на Българския Червен кръст, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация", Агенция „Пътна инфраструктура" и Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

***
София.
От 11.00 часа в х-л „Хилтън", ще се проведе конгрес на Централноевропейската диабетна асоциация (CEDA) асоцииран с Международния дунавски симпозиум за 2019 г.

***
София.
От 11.30 часа в „Пирогов" ще се състои дарение на иновативен апарат за дигностициране на астма в детска възраст.

***
София.
От 18:30 часа пред Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий", Национално движение „Хан Кубрат" организира "Българският отговор на Хелоуин 2019".

***
Белене.
От 11:00 часа в гр. Белене, ул. "Персин" №5, сградата на Дирекция на природен парк „Персина", ЧЕЗ-България ще представи проект за защита живота на птиците, опазване на биоразнообразието, както и за предпазване на мрежата от възникване на аварии и пожари в резултат от досега с тях.

***
Бургас
От 11.30 часа в малката зала на ОДМВР-Бургас ще се проведе брифинг по повод стартиращата Акция „Зима".

***
Дупница.
От 11.00 часа в заседателната зала на Общината ще бъде представен проектът за изграждане на Младежки център.

***
Ловеч.
От 18:00 часа в салона на Ловчанско читалище „Наука 1870 г.", ще се проведе празнично тържество по повод Деня на народните будители.

***
Пещера.
От 11.00 часа в заседателната зала на Община Пещера, ул.„Дойранска епопея" №17, в Центъра за административно обслужване на Общината ще се проведе кръгла маса за представяне на социалната икономика и социалното предприемачество.

***
Разград.
От 15.00 часа в ОДМВР-Разград ще се проведе пресконференция по повод предстоящата акция "Зима".

***
Смолян.
От 17:30 часа в залата на Държавен архив - Смолян ще бъде открита фотоизложба „Светът на Хайтов", посветена на 100 годишнината на писателя Николай Хайтов.

***
Смолян.
От 18,30 часа във фоайето на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов" ще се проведе инициативата „Творчески щрихи", посветена на 100 годишнината на писателя Николай Хайтов.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в залата на Международния младежки център, Община Стара Загора, Долап.бг и Международен младежки център Стара Загора организират срещи-разговори с видни земляци под надслов „Красивите лица на Стара Загора".

***
Сливен.
От 11:00 часа, в сградата на ОДМВР-Сливен главен инспектор Илиян Николов, началник на сектор „Пътна полиция" при ОДМВР-Сливен, директорът на БЧК-Сливен Моника Сярова и председателят на СБА за Сливен Андон Андонов ще дадат брифинг във връзка с предстоящия зимен сезон и началото на Акция „Зима"