Sanofi откри първия си завод с изцяло дигитализиран работен процес за производство на биотехнологични продукти
Секция: Здраве
04 Ноември 2019 12:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Sanofi откри първия си завод с изцяло дигитализиран работен процес за производство на биотехнологични продукти

/КРОСС/ Фармацевтичният лидер Sanofi откри едно от първите съоръжения в света с изцяло дигитализиран интензивен работен процес за производство на биотехнологични продукти.

Заводът се намира във Фреймингам, Масачузетс, като произведените в него биологични продукти ще са част от портфолиото на компанията в областта на редките болести, множествената склероза, онкологията и имунологията.

Новото съоръжение разполага с най-модерните технологии, които свързват производствения процес с научноизследователската програма на компанията.

Очаква се усъвършенстваният и изцяло дигитализиран производствен процес да позволи на Sanofi да постигне по-високи нива на продуктивност, гъвкавост и бързина, като съкрати времето, от разработване на нови молекули в лабораториите до производството на лекарства в завода. Това ще ускори пускането на нови лекарства на пазара и е изключително важно за пациентите, които се нуждаят от иновативните терапии.

Откриването на новия завод е продължение на започналата трансформация в индустриалната политика на Sanofi.

Тя е фокусирана върху терапиите, базирани на биологични вещества. Увеличаването на биофармацевтичните производствени мощности е ключов приоритет за развитието на компанията и нейната научноизследователска програма.

Заводът във Фреймингaм е първият по рода си, но подобни дигитални трансформации започват да се прилагат и в други съоръжения на компанията в Торонто (Канада), Сузано (Бразилия), Уотърфорд (Ирландия), Систерон (Франция) и Гел (Белгия).