Предстоящи събития в страната за 5 ноември
Секция: Предстоящи събития
05 Ноември 2019 07:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 5 ноември

/КРОСС/ *** София

От 09.30 часа в централата на БЧК ще се проведе конференция на тема „Иновативни решения в грижите за възрастни хора".

От 10.30 часа в Министерството на здравеопазването (залата на 4 ет.) министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще даде официален старт на Националната информационна кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията в България, която ще премине под мотото „Да! За живот!".

От 11.00 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще проведе среща с министъра на външните работи на Чешката република Томаш Петричек.

От 11.00 часа в галерия „Средец" на Министерството на културата, министърът на културата Боил Банов ще отличи с почетни награди и знаци на Министерството на културата 41 дейци и институции по повод 1 ноември - Деня на народните будители.

От 11.00 часа в зала „Проф. Марин Дринов" на БАН, БАН ще присъди почетното звание „Доктор хонорис кауза" на д-р Нат Гопалсвами.

От 11.50 ч. в Министерството на външните работи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Чешката Република Томаш Петричек ще проведат среща на четири очи. В 12.20 ч. ще започне пленарна среща между двете делегации. В 13.10 ч. министрите ще направят изявление пред медиите.

От 12.30 часа на ул. "Г. С. Раковски"-134 на 5-ти етаж, ще се проведе пресконференция на СДС по повод местните избори.

От 13.00 часа на Метростанция "Софийски университет" - източен коридор, изход посока бул. "Цар Освободител", ще се състои откриване на четвъртото издание на проекта "Поезия в метрото".

От 14.30 часа в Дирекцията на Прирореден парк „Витоша" организира тържествено честване по случай 85-тата годишнина от създаването на Парка.

От 18.00 часа в Националния археологически институт с музей при БАН вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в откриването на изложбата „До портите на княжеския двор.
Съкровища от Велики Преслав".

От 19.30 часа в зала „България" ще се състои концерт на Людмил Ангелов от неговия нов клавирен интеграл „Людмил Ангелов свири Шопен".

*** Джебел

От 13.30 часа новият Общинския съвет ще проведе своето първо заседание в залата си.

*** Добрич

От 17.30 часа в ОМЦ ще се проведе среща - дискусия по въпросите на ранното детско развитие и възможността за интердисциплинарни действия за подкрепа на родителите да бъдат първите и най-важните учители на своите деца.

*** Кюстендил

От 15.00 часа ще се проведе заседание на Областната администрация.

*** Момчилград

От 10.00 часа в залата на читалище „Нов живот" ще се проведе първото заседание на новия Общински съвет.

*** Пловдив

От 10.30 часа в офиса на областната структура на ГЕРБ ще се проведе пресконференция по повод резултатите от местните избори.

От 11.00 часа в кабинета на Антония Роглева, изпълняваща функцията председател на Окръжния съд, III етаж, стая №316, ще се проведе пресконференция по повод отбелязването на 140 години от основаването на Окръжния и Районния съд.

*** Смолян

От 12.00 часа ПП ГЕРБ - Смолян ще даде пресконференция в офиса на партията.

*** Хасково

От 14.00 часа в зала "Марица" ще се проведе заседание на областната комисия във връзка с готовността за предстоящия зимен сезон.

*** Шумен

От 10.00 часа в зала 2 на Областната администрация ще се проведе редовното седмично заседание на Областната епизоотична комисия.