Звездният диетолог Чарлс Паслер споделя ценните си съвети за перфектна фигура (Снимки)
Секция: Здраве
05 Ноември 2019 16:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Звездният диетолог Чарлс Паслер споделя ценните си съвети за перфектна фигура (Снимки)

/КРОСС/ Ако някога сте се чудели как един от най-високоплатените модели в света, като Бела Хадид, поддържа фигурата си, отговорът е много прост: редовното хранене с разнообразни и полезни продукти.

Чарлс Паслер, диетолог на Бела Хадид, Адриана Лима, Наоми Уотс и много други знаменитости, разкри в скорошно интервю кои са основните навици, към които кара клиентите му да се придържат, за да изглеждат безупречно:

„Карам ги да разберат, че цялостното им здраве е резултат от начина им на живот. Здравословните навици, особено доброто хранене, могат да ви помогнат да постигнете различни цели: да отслабнете, да подобрите качеството на съня си, както и физическата си издръжливост“, казва д-р Паслер.

Той е категоричен, че агресивните и строги диети решават проблема за кратко, но не и в дългосрочен план. Трябва да поддържате форма 365 дни в годината, следейки доброто си меню, спортувайки и давайки на тялото си достатъчно сън.

„Трябва да ядете протеини, полезни мазнини и много, много зеленчуци без нишесте. Тогава тялото ви ще използва въглехидратите ви като гориво за енергия и ще ги изгаря. По този начин ще намалите калориите си, но и ще имате достатъчно енергия, за да сте пълноценни. Това е най-лесният, а и най-ефективният начин за поддържане на теглото“, съветва диетологът.

Той силно препоръчва и да не се отказваме от полезните мазнини, съдържащи се в продукти като сьомгата, авокадото и ядките. Повечето хора правят грешката да спрат мазнините като цяло, но тялото все пак има нужда от тях. „Те засищат, а и влияят положително върху работата на мозъка, осигурявайки на тялото достатъчно енергия“, категоричен е Чарлс Паслер