Пулев: Предстои най-важната битка в кариерата ми
Секция: СПОРТ
06 Ноември 2019 09:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пулев: Предстои най-важната битка в кариерата ми

/КРОСС/ "Всеки ме пита колко важен е този мач срещу Райдел Букър. Знаете ли, това е най-важната битка в кариерата ми. Само победа ще съхрани жива мечтата ми за световната титла, а аз мечтая още от дете да стана световен шампион", призна Кубрат Пулев в "Скайп" интервю пред bTV от Лас Вегас.

В неделя призори българинът излиза на ринга в калифорнийския град Фресно срещу изключително опасния американец Райдел Букър, който, за разлика от Кобрата, няма какво да губи. Букър е устремен да се завърне сред най-добрите в тежка категория на професионалния бокс след 12-годишен престой в затвора за трафик на наркотици.

Негативна развръзка за Пулев ще отнеме незабавно статута му на официален претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF) и той ще се прости с шансовете през пролетта на следващата година да се изправи срещу победителя от реванша между Антъни Джошуа и настоящия шампион на планетата Анди Руис.

„Залагам всичко в мача срещу Букър. Това е цялата ми кариера. Не съм се отпускал нито за миг. Не съм се лигавил, не съм бушувал, тренирал съм сериозно и отговорно и съм изцяло концентриран за предстоящия двубой. Нищо друго не ме интересува в момента. От три месеца се готвя за този мач - първо в Германия, после в Испания, а след това и тук, в Америка", каза още Кобрата, който през април постигна драматичен успех с нокаут над румънеца Богдан Дину отвъд океана.

Кобрата: Когато стана световен шампион, ще се бия с Тайсън Фюри всеки ден

Освен с германския си треньор Ули Вегнер, Пулев работи от известно време насам и с американски треньор, който за първи път ще застане в ъгъла му по време на мача с Букър. Там ще бъде и Руди Хернандес - един от най-добрите кътмени в света на бойните спортове, превърнал се в приятел на България след като затвори като същински магьосник зловещата аркада на Кубрат от срещата му с Дину. За пръв път от дълго време насам, в ъгъла на Кобрата няма да бъде брат му Тервел, а причината е основателна - ден по-рано самият той се боксира в Германия.

Другата любопитна новина от последните дни преди двубоя с Букър е отново по-ниското лично тегло, което от известно време насам поддържа българският боксьор. Той тежи 112 кг, с килограм по-лек е от двубоя срещу Дину и с 3 кг по-тежък от мача срещу Хюи Фюри.

Пулев има 28 мача на профиринга, 27 от тях победи, 1 загуба - от Владимир Кличко в мача за световната титла през ноември 2014 г. в Хамбург. Букър също има 28 професионални битки, 26 успеха и 2 поражения.