Флий от Red Hot Chili Peppers издаде мемоари Флий от Red Hot Chili Peppers издаде мемоари
Секция: Шоубизнес
06 Ноември 2019 08:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Флий от Red Hot Chili Peppers издаде мемоари Флий от Red Hot Chili Peppers издаде мемоари

/КРОСС/ Басистът на Red Hot Chili Peppers издаде мемоари. Още от първата глава на автобиографията си Майкъл Балзари, известен като Флий, изяснява, че няма да разказва история за рок слава.

Това, че си известен, обяснява той, не означава нищо. Вместо това книгата е разказ за преживяното хаотично детство и младежките му години, пълни със забавление, опасност, злополуки и хаос.

Групата, която го превърна в мегазвезда - Red Hot Chili Peppers, се появява едва на последните страници от книгата. "Мислех, че ако напиша книга за Chili Peppers, това ще е като изневяра", каза легендарният басист.

"Но ако бих могъл да напиша книга за детството си, която би могла да съществува сама по себе си, без групата, тогава си заслужаваше да напиша книга. Това беше предизвикателството, което си поставих", обяснява още той.

Резултатът е "Acid For The Children" - трогателен и често забавен поглед към неговите детски и младежки години; от останките от първия брак на родителите му и от експлозивния нрав на доведения му баща; до годините, в които е прекарал в пушене на трева, прескачайки училищни огради и прониквайки в /чужди - бел. ред./, плувни басейни.

„Потърсих любовта в лицата на хората, които виждах на улицата", пише той.

За хората, които познават сценичното му поведение - изпънатите лакти и клатещата се лудо глава над бас китарата, деликатността на писането му може да дойде като изненада. Но Флий се оказва чувствителен и нежен, с голямо сърце - подхвърлян от житейските течения и винаги държащ главата си "над водата".

Разказът на Флий завършва през 1983 - годината, в която Red Hot Chili Peppers излизат на сцена за първи път. Групата печели седем престижни музикални награди "Грами". Албумите й са обиколили света в повече от 80 милиона екземпляра. През 2012 г. „Лютите чушки" влязоха в Залата на славата на рокендрола