Предстоящи събития в страната за 07.11.2019 г.
Секция: Предстоящи събития
07 Ноември 2019 07:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 07.11.2019 г.

/КРОСС/ София.
Oт 12.00 часа държавният глава Румен Радев ще се срещне на „Дондуков" 2 с министъра на външните работи на Великото херцогство Люксембург Жан Аселборн.

***
София.
Ot 14.30 часа президентът ще приеме заместник министър-председателя и министър на отбраната на Република Северна Македония Радмила Шекеринска.

***
София.
От 17.00 часа президентът Радев ще се срещне с делегация на Венецианската комисия, която е на посещение у нас.

***
София.
От 09.30 Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и Жан Аселборн, министър наевропейските и външните работи и министър на имиграцията и убежището на Великото Херцогство Люксембург,ще имат среща на четири очи в Министерството на външните работи. В 09.50 ч. ще започне пленарна среща между двете делегации. В 11.00 ч. министрите ще направят изявление пред медиите.

***
София.
От 09:00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в Централния военен клуб, ще се проведе международната конференция „Европейската отбрана - една цел, много предизвикателства".

***
София.
От 09.30 часа в зала „Средец" на София Хотел Балкан, ще се проведе кръгла маса на тема: „Въглищните региони и механизмът за капацитети като част от бъдещия пазарен модел на България". На събитието ще бъде министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

***
София.
От 11:00 часа в Интер Експо Център, зала Панарома заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева ще вземе участие в дискусионен клуб „От зрънцето до хляба" .

***
София.
От 9.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ще се проведе заседание на ВСС.

***
София.
От 14.30 ч. в зала "Изток" на Народното събрание Комисията по бюджет и финанси ще разгледа Закона за държавния бюджет и бюджетите на ДОО и НЗОК.

***
София.
От 10.30ч., в залата на администрацията на УМБАЛ „Александровска", в присъствието на изпълнителните директори (на „Български пощи" - г-н Деян Дънешки и на УМБАЛ „Александровска" - доц. Костадин Ангелов) ще бъде валидирана юбилейна пощенска марка „140 години Александровска болница".

***
София.
От 09:30 часа в Представителството на ЕК в България, ще се проведе Европейският ден на предприемача.

***
София.
От 10:00 часа в зала „Рубин" на хотел „Рамада", заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева ще участва в националния форум на мрежата от Глобални библиотеки в България „Библиотеките днес".

***
София.
От 11:00 часа в сградата на Национална компания „Железопътна инфраструктура", София, бул. „Мария Луиза" 110, Генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура" инж. Красимир Папукчийски ще подпише договора за модернизация на железопътен участък Оризово-Михайлово.

***
София.
От 12:00 часа в зала „Люмиер" ПП ГЕРБ ще проведе национална среща на партията.

***
София.
От 12.30 часа в зала „Опера", хотел InterContinental Sofia, ще се проведе семинар за журналисти на тема: „Поеми си дъх - за по-бърза диагноза и по-добра прогноза за рака на белия дроб".

***
София.
От 13:15 часа в Националния институт по метеорология и хидрология ще стартира образователната дейност по програма "Образование с наука". Институтът ще посрещне 60 ученика от 51-во СОУ, които ще се запознаят с работата на метеоролозите и хидролозите и ще видят как се правят измервания в метеорологичния парк.

***
София.
От 14:00 часа в зала „Проджект лаб", ще се проведе дискусия-среща, организирана от Камарата на архитектите в България КАБ за бъдещата Национална детска болница.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Областна дирекция на МВР - Велико Търново ще бъдат наградени участниците в турнирите по футбол и по стрелба по случай професионалния празник на българската полиция - 8 ноември.

***
Враца.
От 10.00 ч. в ОДМВР-Враца ще бъде проведен редовния месечен брифинг.

***
Каварна.
Oт 15:00 часа в заседателна зала на Общината, ще се проведе заседание на Общинския съвет.

***
Кюстендил.
От 09.30 часа в залата на Община Кюстендил ще се проведе първо заседание на новоизбрания Общински съвет.

***
Пловдив.
От 11:00 часа в Палата №13 на Международен панаир, вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на откриването на международното изложение за текстилна техника и продукти „ТексТейлър Експо 2019".

***
Перник.
от 14:00 ще се проведе пресконференция в кабинета на инж. Иван Витанов - управител на ВиК - Перник.
***
Разград.
От 13:30 часа в ОДМВР ще се проведе Ден на отворените врати.

***
Стара Загора.
Oт 09:00 часа, в зала "П. Р. Славейков" на Общината ще започне тържествената сесия на Общинския съвет.