„Софиямед“ с безплатен скрининг за диабет при бременни по случай Световния ден за борба със заболяването
Секция: Здраве
08 Ноември 2019 11:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Софиямед“ с безплатен скрининг за диабет при бременни по случай Световния ден за борба със заболяването

/КРОСС/ По случай Световния ден за борба с диабета-14-ти ноември, университетска болница „Софиямед" и Клиниката по ендокринология и болести на обмяната организират безплатен скрининг за ранна диагностика на Захарен диабет при бременни жени. Инициативата е част от дългосрочната стратегия на Клиниката по ендокринология към УМБАЛ Софиямед, а именно да информира, да обучава и да полага усилия за ранно откриване на ендокринни нарушения при бременни жени и особенно тези, които са в риск от диабет или заболявания на щитовидната жлеза.

Университетска болница „Софиямед" кани всички бременни дами да се включат в скрининга за ранно откриване на Захарен диабет чрез обременяване с глюкоза на гладно. Ще бъде извършено допълнително и безплатно изследване на хормони на щитовидна жлеза и ехография, както и на нивото на витамин Д.

Изследванията ще се проведат на 14 ти ноември от 8:00ч. в БЛОК 2 на УМБАЛ „Софиямед", ул."Димитър Моллов" 10, IVти етаж. Необходимо е предварително записване на тел. 0888 49 28 66.