Министър Кирилов се срещна с експерти от Венецианската комисия
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Ноември 2019 17:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Кирилов се срещна с експерти от Венецианската комисия

/КРОСС/ Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна днес в Народното събрание с делегация от Европейската комисия за демокрация чрез право (Венeцианската комисия).

Поводът за работната среща бяха поисканите от българската страна в края на септември т.г. становище и препоръки във връзка със законопроекта за въвеждане на ефективен механизъм за разследване срещу главния прокурор и председателите на върховните съдилища.

Експертите от комисията изразиха удовлетворение, че в рамките на вчерашния и днешния ден са осъществили дискусии със заинтересованите страни по този толкова важен законопроект.

На днешната заключителна среща министър Кирилов благодари на експертите за вниманието и колегиалното отношение и ги увери в решимостта на българското правителство да се съобрази със съветите и насоките на Венецианската комисия по темата.

От своя страна експертите поканиха министъра на правосъдието на следващото заседание на Венецианската комисия, което още се проведе на 7 и 8 декември 2019 г., за да защити законопроекта за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс.