Стефан Бурджев: Тези избори бяха ехо на модела "Цветанов"
Секция: ПОЛИТИКА
08 Ноември 2019 18:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стефан Бурджев: Тези избори бяха ехо на модела "Цветанов"

/КРОСС/ "Да, има синхрон между позицията БСП и презиндента и той е на база конституционния принцип и неговото спазване". Това каза народният представител от "БСП за България" Стефан Бурджев предаването „Плюс-Минус" по Нова Тв. Той коментира избора на Иван Гешев за главен прокурор и последвалото връщане на кандидатурата на Гешев от президента.

"Това, че правителството не използва конституционната си възможност да излъчи кандидатостави привкус на задкулисни договорки. Позицията на БСП е, че състезанието с един състезател не е демократично състезание", каза още депутатът.

Според него манипулациите на тези местни избори никога преди не са били на такова грандиозно равнище. "Намеси се купеният и корпоративният вот, едри бизнесмени върлуваха из общини. Излязоха на светло заради интереса си в защита на определени кметове, в подкрепа на държавната власт", сподели Бурджев.

"Станислав Владимиров и Пенчо Милков са млади хора, знаещи, експертно подготвени и последователни през годините. При тези условия те направиха изключително успешни пробиви. БСП като цяло постигна голям успех, при положение, че се изправихме срещу държавната машина и бизнес машината на ГЕРБ", анализира резултата на БСП от местните избори народният представител. Той определи консолидацията на вота в София срещу кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова като фронт, обединил се около искането за честни и свободни избори. "Няма никакво демократично и ценностно усещане в правенето на избори. Тези избори бяха ехо на модела "Цветанов" "- каза още Стефан Бурджев.