Adobe пуска Photoshop приложение за смартфон
Секция: Технологии
09 Ноември 2019 13:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Adobe пуска Photoshop приложение за смартфон

/КРОСС/След излизането на Photoshop за iPad бе само въпрос на време Adobe да пусне и версия на софтуера си за мобилни телефони.

Наскоро компанията обяви официално, че действително можем да очакваме подобно приложение и то съвсем скоро - още в първите месеци на 2020 г. Приложението ще се казва Photoshop Camera и ще е безплатно за iOS, а самото му име говори доста за функциите, с които ще разполага.

Програмата ще служи като самостоятелен софтуер за камерата, през който ще можем да правим снимки, да снимаме видео и да ги редактираме.
Най-атрактивната черта на Photoshop Camera обаче ще е опцията за автоматично подобрение на изображенията чрез предварително зададени алгоритми.

От Adobe целят да позволят на хората, които нямат никакъв опит с пълната версия на Photoshop, да се възползват от някои от най-популярните екстри в нея, без да се налага да имат специализирани знания.

Промените на снимките, добавянето и изрязването на елементи, както и настройването на цветовете ще се случват само с няколко докосвания.

Програмата ще е заредена с куп възможности за идентифициране на обекти в снимките, разпознаване на определени ситуации и ще разполага с лещи, създадени от известни световни дизайнери.

Нямаме съмнение, че Photoshop Camera ще се превърне в хит сред хората, които обичат да "пипат" снимките си, но засега не се знае дали и феновете на Android ще имат достъп до приложението - възможно е то да бъде ексклузивна екстра за iOS потребителите.