Русия предлага безплатно висше образование за българи
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Ноември 2019 18:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия предлага безплатно висше образование за българи

/КРОСС/ В дните от 15 до 17 ноември т.г. в Руския културно-информационен център в гр. София (ул. "Шипка" №34) ще се състои Първата образователна изложба на висши учебни заведения от Руската Федерация, които предлагат програми за безплатно обучение за българи.

На 15 ноември в 10.00 в Руския културно-информационен център в гр. София ще се проведе пресконференция на представители на руски вузове, които ще дойдат в България, за да запознаят присъстващите с възможностите за безплатно висше образование в руските висши учебни заведения, по квоти от правителството на Руската Федерация.

Участници в изложбата ще бъдат: Руска академия за народно стопанство и държавна служба към Президента на Руската Федерация, Финансов университет към правителството на Руската федерация, Руски държавен университет за нефт и газ "И.М.Губкин", Санктпетербургски университет, Санктпетербургски държавен институт по психология и социална дейност, Московски педагогически държавен университет, Национален изследователски Московски държавен строителен университет, Московски държавен университет за технологии и управление "К.Г.Разумовски", Южен федерален университет, Самарски национален изследователски университет "Академик С.П. Корольов", Ивановски държавен университет по енергетика "В.И. Ленин", Орловски държавен аграрен университет "Н.В. Парахин" и Липецки държавен технически университет.

В програмата са включени презентация на възможностите на програмата за безплатно образование в Руската Федерация, срещи с представители на учебните заведения, тематични лекции, семинари и майсторски класове; презентации на програмите за обучение и курсове за повишаване квалификацията за учители по руски език, съвместно с Московския педагогически държавен университет.

На финала на събитието се очаква да бъдат подписани споразумения между висшите учебни заведения от Руската Федерация и висши учебни заведения/училища от Република България.