Трети ден издирват жена в Рила
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Ноември 2019 11:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трети ден издирват жена в Рила

/КРОСС/ Трети ден планински спасители издирват изгубена жена в Рила, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на Планинската спасителна служба.

Сигналът за изчезването на 64-годишната жена е подаден в неделя вечерта.

Тя е предприела сама преход в Мальовишкия дял на планината, но от следобедните часове нейните близки са загубили контакт.

След получаване на сигнала екип на Планинската спасителна служба е посетил хижа "Мальовица", където изчезналата е забелязана за последен път. Издирването обаче не дало резултат. 

В понеделник сутринта спасителите подновили акцията в разширен състав - включили се още петима спасители от Самоков и двама доброволци.

Те направили обход и претърсване на всички маркирани по-вероятни трасета, но без резултат.

По данни от нейните близки, жената е с тъмни дрехи, които се сливат с каменистия терен

Междувременно от централата на ПСС е поискан хеликоптер от авиобаза Крумово за облитане и оглеждане на по-голям район. Военните са предоставили вертолета и планинските спасители са готови да излетят във всеки един момент. Но поради рязкото влошаване на времето и появилия се силен вятър полетът е задържан.

Издирването продължава и днес, като към спасителите от Самоков се присъединиха и доброволци от София и Пловдив с две кучета.